انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد

  • 3 دقیقه

ازدواج مهم‌ترین تعهد زندگی است که بین دو شخصیت متفاوت شکل می‌گیرد. در زندگی مشترک اختلاف‌نظرهای زیادی پیش می‌آید. بهتر است افراد در سنی ازدواج کنند که به پختگی کافی برای گفتگوی منطقی و پذیرش مسئولیت‌ها رسیده باشند، اما نه آنقدر دیر که حوصله یکدیگر را نداشته باشند. ریشه اصلی طلاق‌ها عدم تفاهم، درک متقابل و گفتگو است که به جدایی می‌انجامد و مسائل مالی متعددی چون مهریه، اجرت‌المثل و نفقه را به دنبال دارد. مرد باید از اموال و دارایی های خود جهت پرداخت تمامی حقوق مالی زوجه اقدام نماید. بهترین کاری که زوجین باید قبل از اقدام به طلاق انجام دهند استفاده از خدمات مشاوره حقوقی است. حتما مراجعه به مشاور را قبل از هرگونه اقدامی جدی بگیرید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

آیا مرد می‌تواند اموال خود را قبل از طلاق انتقال دهد؟

امکان انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد وجود دارد. برای پاسخ به این سوال نیاز به بررسی شرایط کنونی مرد داریم. در حالت عادی بله مرد می تواند هر موقع که خواست اموالش را به طریق فروش، هبه، اجاره و ... در اختیار دیگری قرار دهد. طبق قانون اگر فردی به قصد فرار از دین اموال خود را انتقال دهد برای وی تبعات جزایی خواهد داشت. حقوق مالی زن نیز نوعی دین محسوب می شوند و بر ذمه مرد می باشند. در صورتی که زن و مردی در ایام طلاق هستند و مرد شروع به انتقال اموال خود نماید احتمال فرار از دین وی وجود دارد. باید تدابیر قانونی جهت پیشگیری از انتقال اموال مرد سنجیده شود تا تکلیف حقوق مالی زن مشخص گردد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

آثار انتقال اموال توسط مرد بر حقوق همسر در طلاق

آثار انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد بر حقوق همسر چیست؟ ممکن است مرد اموال مشخصی داشته باشد که برای پرداخت حقوق مالی زن نیاز به فروش آن ها داشته باشد. ممکن است مردی در ایام طلاق اقدام به انتقال اموال خود نماید، شاید هدف مرد از این کار این باشد که در دادگاه خود را معسر جلوه دهد.  امکان اینکه ادعای مرد توسط قاضی پرونده پذیرفته شود بسیار زیاد است. در این حالت زن می تواند پیگیر شود که اگر مدرک یا شاهدی وجود دارد که هدف مرد را در دادگاه اثبات کند می تواند به قاضی پرونده اطلاع دهد. در صورتی که مرد اموالی جهت پرداخت حقوق زن نداشته باشد و زن نیز نتواند اقدامات فریبکارانه وی را اثبات کند، احتمال اینکه حقوق وی دیرتر به دستش برسد بسیار زیاد است. 

آثار انتقال اموال توسط مرد بر حقوق همسر در طلاق

نقش دادگاه در بررسی انتقال اموال توسط مرد پیش از طلاق

انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد اگر به قصد فرار از دین باشد یک عمل کاملا غیر قانونی است. روش دادگاه برای رسیدگی به موضوع انتقال اموال مرد به قصد فرار از دین استناد به اسناد، مدارک و شواهد می باشد. در صورتی که خانم بخواهد اثبات نماید که همسرش به قصد فرار از پرداخت حقوق مالی وی اقدام به انتقال اموالش نموده است، باید اقداماتی را انجام دهد. زمانی که زن مدارک خود را به دادگاه تحویل داد؛ دادگاه وارد بررسی می شود که اگر انتقال اموال به قصد فرار از دین صورت گرفته باشد برای مرد مجازات مناسب در نظر خواهد گرفت. مدارک مورد نیاز جهت اثبات ادعای فرار از دین مرد عبارت است از:

  • جمع آوری اسناد و مدارک مالی
  • تحلیل رفتار مالی مرد: مانند انتقال قسمت بزرگی از دارایی هایش
  • شهادت شاهد

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

قوانین مربوط به انتقال اموال به شخص ثالث از طرف مرد قبل از طلاق

قوانین مرتبط به انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد چیست؟ انتقال اموال به شخص ثالث اگر به قصد فرار از دین باشد با دو مفهوم رو به رو هستیم. انتقال دهنده و انتقال گیرنده. انتقال دهنده همان زوج می باشد. در صورتی که بر دادگاه محرز شود که مرد اموال خود را به قصد فرار از پرداخت حقوق مالی زن منتقل کرده است، وی را به حبس تعزیری، جزای نقدی درجه 6 یا جزای نقدی معادل با نصف محکوم به محکوم خواهد کرد. مورد بعدی انتقال گیرنده می باشد. آگاهی یا عدم آگاهی انتقال گیرنده نسبت به قصد انتقال دهنده مبنی بر فرار از دین اهمیتی ندارد.  معامله کاملا صوری است و هیچ وجهی فی مابین رد و بدل نمی شود بنابراین انتقال گیرنده نیز به عنوان شریک جرم محسوب می شود.

قوانین مربوط به انتقال اموال به شخص ثالث از طرف مرد قبل از طلاق

آیا مرد می‌تواند با انتقال اموال از پرداخت مهریه طفره برود؟

انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق از طرف مرد می تواند به نوعی فرار از پرداخت مهریه باشد. طبق قانون اگر مرد نسبت به پرداخت حقوق مالی زن مانند مهریه ناتوان باشد باید آن را با اسناد، مدارک و شاهد اثبات نماید. به مردی که از پرداخت دیون ناتوان است معسر گفته می شود. در صورتی که زن نتواند اموال مشخصی از مرد را  به دادگاه معرفی کند و هیچ سندی جهت اثبات دارا بودن مرد نداشته باشد، دادگاه دستور به تقسیط مهریه می دهد. تقسیط مهریه برای مردی که واقعا توان پرداخت مهریه را ندارد یک عمل کاملا عادلانه است اما برای یک مرد ثروتمند کاملا ناعادلانه است. در نهایت می توان نتیجه گرفت که مرد با انتقال اموال خود به دیگری از پرداخت مهریه طفره می رود. در صورتی که دادگاه هیچ سند معتبری جهت اثبات فرار از دین مرد نداشته باشد پروسه رسیدگی به پرونده طلاق طولانی تر خواهد شد.

آیا مرد می‌تواند با انتقال اموال از پرداخت مهریه طفره برود؟

کلام آخر

در صورتی که مردی بخواهد به قصد فرار از دیون خود مانند مهریه اموالش را به دیگری منتقل می کند، برای اینکه زن بتواند قصد مرد را به دادگاه اثبات نماید باید اسناد، مدارک و شاهد داشته باشد. انتقال اموال به قصد فرار از پرداخت حقوق مالی زن جرم محسوب می شود و برای مرد مسئولیت کیفری خواهد داشت. در صورتی که همچنان سوال یا ابهامی برایتان مانده است می توانید از خدمات مشاوره حقوقی بهره مند گردید.

مشاوره حقوقی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 69,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 149,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 249,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 349,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره حقوقی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 129,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 239,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 289,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 389,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

در حالت عادی، مرد می‌تواند اموال خود را به روش‌های مختلف مانند فروش، هبه یا اجاره به دیگران منتقل کند. اما اگر این انتقال به قصد فرار از دین (یعنی پرداخت حقوق مالی همسر مانند مهریه) انجام شود، طبق قانون غیرقانونی است و تبعات کیفری دارد. حقوق مالی زن نوعی دین محسوب می‌شود که بر ذمه مرد است.

اگر مرد اموال خود را قبل از طلاق منتقل کند، ممکن است در دادگاه بتواند خود را معسر (ناتوان از پرداخت) جلوه دهد. در این صورت، دادگاه ممکن است حکم به تقسیط حقوق مالی همسر مانند مهریه دهد. این امر می‌تواند باعث شود که زن حقوق مالی خود را با تأخیر و به صورت اقساط دریافت کند، که برای زن ناعادلانه است.

برای اثبات فرار از دین مرد، زن باید اسناد و مدارک کافی جمع‌آوری کند، از جمله: اسناد و مدارک مالی مربوط به دارایی‌های مرد قبل از انتقال، تحلیل رفتار مالی مرد (مانند انتقال قسمت بزرگی از دارایی‌ها در مدت کوتاه)، و شهادت شاهدان مطلع. این مدارک باید به دادگاه ارائه شوند تا قاضی بتواند در مورد قصد مرد از انتقال اموال تصمیم‌گیری کند.

تشخیص دهد که مرد اموال خود را به قصد فرار از پرداخت حقوق مالی همسر منتقل کرده، می‌تواند او را به یکی از این مجازات‌ها محکوم کند: حبس تعزیری، جزای نقدی درجه 6، یا جزای نقدی معادل با نصف مبلغ محکوم به. همچنین، اگر انتقال گیرنده نیز در این فرار از دین همکاری کرده باشد (معامله صوری بدون رد و بدل شدن وجه)، او نیز به عنوان شریک جرم مجازات خواهد شد.

دادگاه با استناد به اسناد، مدارک و شواهد ارائه شده توسط زن، موضوع را بررسی می‌کند. اگر قاضی به این نتیجه برسد که انتقال اموال به قصد فرار از دین صورت گرفته، علاوه بر تعیین مجازات برای مرد، می‌تواند معامله انتقال را باطل اعلام کند و دستور دهد که اموال به وضعیت قبل برگردد تا حقوق مالی زن از آن‌ها تأمین شود. اما اگر زن نتواند قصد فرار از دین را ثابت کند، پروسه رسیدگی به پرونده طلاق طولانی‌تر خواهد شد.