درمان اختلالات خواب زنان باردار
- 4 دقیقه
-
با اینکه بارداری یکی از شیرینترین دوران زندگی هر خانمی محسوب می شود، اما به هر حال چالش هایی را نیز بههمراه دارد. اینکه نگران تغییرات فیزیولوژیکی بدن خودتان در دوران بارداری باشید، اصلا بد نیست. به هر حال تغییر و نوسان در هورمون های ترشح شده باعث بروز اختلالات خواب زنان باردار می شود. ممکن است نتوانید به خوبی بخوابید، استراحت کنید و یا حتی تمرکز کافی برای انجام کارهای روزانه خودتان داشته باشید. بسیاری از موضوعات مربوط به اختلال خواب زنان باردار، روحی و روانی است که با چند جلسه مشاوره روانشناسی برطرف می شوند. در بعضی از این مواقع نیز این اختلالات مربوط به تغییرات ایجاد شده در بدن هستند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
فهرست مطالب
- چرا خواب در دوران بارداری مختل میشود؟
- رایجترین مشکلات خواب در دوران بارداری
- نقش تغییرات هورمونی در بیخوابی زنان باردار
- چگونه رشد جنین بر کیفیت خواب مادر تأثیر میگذارد؟
- تأثیر اضطراب و استرس بر خواب در دوران بارداری
- مشکلات جسمی مانند سوزش معده و کمردرد و تأثیر آن بر خواب
- بهترین وضعیتهای خواب برای راحتی بیشتر در بارداری
- نقش تغذیه و سبک زندگی در بهبود خواب زنان باردار
- آیا بیخوابی در بارداری خطرناک است؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
- راهکارهای طبیعی و ایمن برای بهبود کیفیت خواب در دوران بارداری
- نتیجه گیری
چرا خواب در دوران بارداری مختل میشود؟
اختلالات خواب زنان باردار یک مشکل رایج است که همه بانوان در این دوران با آن مواجه می شوند. دلایل زیادی از جمله تغییرات هورمونی، رشد جدید، استرس و اضطراب بانوان، کاهش تحرک جسمی، دردهای عضلانی و جسمی، سندرم پای بی قرار و ... می توانند باعث مختل شدن خواب در دوران بارداری شوند.
رایجترین مشکلات خواب در دوران بارداری
مشکلات خواب در دوران بارداری را می توان به کم خوابی، بی خوابی و پرخوابی تقسیمبندی کرد. بانوان باردار در این دوران با فشار جنین در مثانه، تکرر ادرار، حالت تهوع به ویژه در ماه های اول، تغییر در عملکرد عضلات و ... مواجه می شوند. این موارد می توانند باعث آپنه خواب، اختلالات تنفسی هنگام خواب و کاهش کیفیت خواب عمیق شوند. معمولا این مشکلات، باعث خواب آلودگی بانوان باردار در طول روز نیز خواهند شد.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
نقش تغییرات هورمونی در بیخوابی زنان باردار
یکی از دلایل اختلالات خواب زنان باردار، تغییرات هورمونی است. تغییرات هورمونی می توانند باعث بروز مشکل در فرآیند خوابیدن، خستگی در طول روز و یا کم خوابی شوند.
- پروژسترون: افزایش سطح پروژسترون به ویژه در سه ماهه اول بارداری، خواب آلودگی و درد عضلات را به همراه دارد. معمولا در این دوران، افراد با خر و پف و آپنه خواب مواجه می شوند.
- استروژن: افزایش سطح هورمون استروژن می تواند باعث مختل شدن کیفیت خواب شود. تورم و التهابی که در بدن در اثر افزایش این هورمون رخ می دهد، می تواند اثر بی خوابی و اختلالات خواب را تشدید کند.
- ملاتونین: بارداری می تواند روی ترشح هورمون ملاتونین نیز تاثیر داشته باشد. اگر میزان هورمون ملاتونین در زمان بارداری تغییر کند، باعث بروز اختلال در خواب عمیق یا REM می شود.
چگونه رشد جنین بر کیفیت خواب مادر تأثیر میگذارد؟
رشد جنین باعث بزرگ شدن شکم بانوان باردار می شود. مرکز ثقل وزن بانوان باردار هنگام بارداری و رشد جنین تغییر می کند و برخلاف آن چیزی که تصور می کنید، می تواند روی وضعیت کلی بدن شما تاثیرگذار باشد. زمانی که شکم شما بزرگتر می شود، نمی توانید راحت در وضعیت مناسبی بخوابید. به پهلو خوابیدن باعث درد می شود و طاق باز خوابیدن نیز برای شما احساس سنگینی به بار می آورد.
تأثیر اضطراب و استرس بر خواب در دوران بارداری
یکی از دلایل اختلالات خواب زنان باردار، اضطراب و استرسی است که در دوران بارداری برای زایمان خود تجربه می کنند. اگر جزء آن دسته از مادرانی هستید که همیشه نگران تولد جنین خودتان به صورت کاملا سالم هستید، باید نگرانی را از خودتان دور کنید. این نگرانی باعث استرس و اضطراب بیش از اندازه در شما شده و خواب شما را مختل می کند. بهم ریختن خواب روی جنینتان نیز تاثیر می گذارد.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
مشکلات جسمی مانند سوزش معده و کمردرد و تأثیر آن بر خواب
مشکلات جسمی مختلفی در طول بارداری افراد را اذیت می کنند. به طور مثال، جنین می تواند به مثانه شما فشار وارد کند و تکرر ادرار در شما ایجاد شود. در این زمان است که نمی توانید به راحتی به رختخواب بروید. بالا رفتن وزن و عدم تحرک نیز می تواند باعث فشار به عضلات کمر و کمردرد شود. از طرفی نمی توانید پوزیشن مناسبی را برای خواب خودتان در نظر بگیرید. سوزش معده، استفراغ و حالت تهوع نیز از جمله مشکلات جسمی هستند که باعث اختلالات خواب زنان باردار می شوند.
بهترین وضعیتهای خواب برای راحتی بیشتر در بارداری
بهترین وضعیت خواب برای رفع مشکلات خواب در دوران بارداری این است که به پهلوی چپ بخوابید. خوابیدن طاق باز روی تخت، می تواند باعث بروز مشکل در خونرسانی به جنین و حالت تهوع در بانوان باردار شود. می توانید با کمی خم کردن زانوهای خودتان در شکم، جریان خون را در بدن خودتان بهبود ببخشید. یک بالش میان دو زانوی خودتان قرار دهید و تاثیر آن را امتحان کنید.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
نقش تغذیه و سبک زندگی در بهبود خواب زنان باردار
داشتن سبک زندگی مناسب برای آرامش در طول بارداری و کاهش اختلالات خواب زنان باردار توصیه می شود. حتما تغذیه خوب و سالمی داشته باشید و قبل از خواب از خوردن وعده های غذایی سنگین خودداری کنید. سعی کنید هر روز حداقل به مدت 30 دقیقه ورزش کنید. قبل از خواب به صفحه تلویزیون یا گوشی نگاه نکنید. تا حد ممکن، خوردن کافئین را محدود کنید و فضای پر از آرامش را برای خواب و استراحت خودتان در نظر بگیرید.
آیا بیخوابی در بارداری خطرناک است؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
هر موضوعی که باعث ایجاد اختلال در زندگی بانوان باردار و سلب آرامش آن ها شود، روی سلامت جنین و مادر باردار تاثیر می گذارد. اختلالات خواب زنان باردار باعث کاهش تمرکز و افزایش استرس و اضطراب در طول روز می شود. اگرچه بخش زیادی از این بی خوابی ها طبیعی است؛ اما اگر مدت ها است خواب خوبی ندارید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا مشکل شما شناسایی و در صورت نیاز با تجویز دارو رفع شود.
راهکارهای طبیعی و ایمن برای بهبود کیفیت خواب در دوران بارداری
- مصرف نوشیدنی های کافئین دار (حتی چای) را محدود کنید.
- در طول روز مقدار کافی آب بنوشید، اما بهتر است که مصرف آب را چند ساعت قبل از خواب محدود کنید.
- استفاده از صفحه نمایش را قبل از خواب ممنوع کنید.
- وعده های غذایی کم حجم برای طول روز و قبل خواب در نظر بگیرید.
- در طول روز ورزش 30 دقیقه ای مانند پیاده روی منظم داشته باشید.
- یک دوش آب گرم بگیرید.
- قبل از خواب از همسر خودتان بخواهید که شما را ماساژ بدهد.
- قبل از خواب حرکات کششی انجام دهید تا گرفتگی عضلات برطرف شوند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
نتیجه گیری
مشکلات خواب در دوران بارداری یک چالش جدی است که نیازمند توجه و مراقبت ویژه میباشد. با وجود اینکه برخی از این مشکلات طبیعی هستند، اما نباید آنها را نادیده گرفت. اتخاذ راهکارهای طبیعی، رعایت اصول بهداشت خواب و مراجعه به موقع به پزشک میتواند به بهبود کیفیت خواب در این دوران حساس کمک کند. خواب مناسب نه تنها برای سلامت مادر بلکه برای رشد و سلامت جنین نیز ضروری است. پس باید به این موضوع به عنوان یک اولویت مهم در دوران بارداری توجه شود.
مشاوره روانشناسی تخصصی
زمان | قیمت | پرداخت |
---|---|---|
30 دقیقه | 140,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
60 دقیقه | 230,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
90 دقیقه | 290,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
- کارشناسی ارشد مشاوره
- مجرب و متخصص
- حل مشکلات رایج
مشاوره روانشناسی فوق تخصصی
زمان | قیمت | پرداخت |
---|---|---|
30 دقیقه | 230,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
60 دقیقه | 360,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
90 دقیقه | 480,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
- دکتری مشاوره
- بالاترین سطح علمی و تخصص
- حل مشکلات پیچیده و حساس
سئوالات متداول
دلایل اصلی شامل تغییرات هورمونی، رشد جنین، استرس و اضطراب، کاهش تحرک جسمی، دردهای عضلانی، سندرم پای بیقرار، تکرر ادرار و فشار جنین به مثانه است.
بهترین وضعیت، خوابیدن به پهلوی چپ است. توصیه میشود با کمی خم کردن زانوها در شکم و قرار دادن یک بالش بین دو زانو، جریان خون را بهبود بخشید. از خوابیدن به حالت طاقباز باید خودداری کرد زیرا میتواند باعث مشکل در خونرسانی به جنین شود.
راهکارهای طبیعی شامل محدود کردن مصرف کافئین، پیادهروی منظم 30 دقیقهای، دوش آب گرم، ماساژ قبل از خواب، انجام حرکات کششی، محدود کردن مصرف مایعات قبل از خواب و پرهیز از استفاده از صفحات نمایش قبل از خواب است.
سه هورمون اصلی تأثیرگذار عبارتند از: پروژسترون که باعث خوابآلودگی و درد عضلات میشود، استروژن که میتواند کیفیت خواب را مختل کند، و ملاتونین که تغییرات آن باعث اختلال در خواب عمیق (REM) میشود
اگرچه بخشی از بیخوابیها در دوران بارداری طبیعی است، اما اگر مشکل خواب طولانی مدت باشد و باعث کاهش تمرکز و افزایش استرس و اضطراب در طول روز شود، باید حتماً به پزشک مراجعه کرد تا در صورت نیاز درمان دارویی تجویز شود.
نظرات
تاکنون نظری وارد نشده است. شما اولین نفر باشید که نظر می دهید.