افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد؟
- 5 دقیقه
-
بچه دار شدن تجربه ای است که زندگی را تغییر می دهد. پدر و مادر بودن هیجان انگیز است اما همچنین می تواند خسته کننده و طاقت فرسا باشد. طبیعی است که احساس نگرانی یا شک داشته باشید، به خصوص اگر این اولین بار است که بچه دار شده اید. اما اگر احساسات شما شامل غمگینی یا تنهایی شدید، نوسانات شدید خلقی و گریه های مکرر باشد، ممکن است افسردگی بعد از زایمان داشته باشید. برای درمان افسردگی پس از زایمان بهترین روش مراجعه به روانشناس و گرفتن مشاوره روانشناسی است. ما در این مقاله به بررسی این سؤال که افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد خواهیم پرداخت. همچنین این افسردگی را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار می دهیم، با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
فهرست مطالب
- مراحل مختلف افسردگی پس از زایمان
- عوامل تاثیرگذار بر مدت زمان افسردگی بعد از بارداری
- تفاوت غم های پس از زایمان با افسردگی واقعی
- نشانه های هشدار دهنده که نیاز به مراقبت فوری دارند
- تاثیر تغییرات هورمونی بر طول دوره افسردگی
- نقش حمایت خانواده در کوتاه کردن دوره افسردگی
- راهکارهای مقابله با افسردگی در دوران پس از زایمان
- درمان های دارویی و غیر دارویی برای کنترل علائم
- میانگین طول مدت افسردگی پس از زایمان در زنان
- پیامدهای عدم درمان افسردگی بعد از زایمان
- کلام آخر
مراحل مختلف افسردگی پس از زایمان
در طول دوره پس از زایمان، حدود 85 درصد از زنان نوعی اختلال خلقی مانند افسردگی را تجربه می کنند. بیشتر علائم خفیف و کوتاه مدت هستند. اختلالات روانی پس از زایمان به طور معمول به سه دسته تقسیم می شود:
۱– بلوز پس از زایمان:
به نظر می رسد که حدود 50 تا 85 درصد از زنان در چند هفته اول پس از زایمان دچار بلوز پس از زایمان می شوند. بهتر است بلوز را به عنوان یک تجربه طبیعی پس از زایمان به جای یک بیماری روانی در نظر بگیریم. به جای احساس غم و اندوه، زنان مبتلا به بلوز معمولاً بی ثباتی خلقی، گریه، اضطراب یا تحریک پذیری را گزارش می کنند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
۲– افسردگی بعد از زایمان:
این نوع افسردگی معمولاً در دو تا سه ماه اول پس از زایمان ظاهر می شود، اما ممکن است در هر نقطه پس از زایمان رخ دهد. علائم افسردگی پس از زایمان عبارتند از: خلق افسرده یا غمگین، اشک ریختن، از دست دادن علاقه به فعالیت های معمول، احساس گناه، احساس بی ارزشی یا بی کفایتی، خستگی، اختلال خواب، تغییر در اشتها، تمرکز ضعیف، افکار خودکشی و... .
۳– روان پریشی پس از زایمان:
روان پریشی پس از زایمان شدیدترین نوع بیماری پس از زایمان است. روان پریشی پس از زایمان نمایانگر دوره ای از بیماری دوقطبی است. علائم روان پریشی نفاس بسیار شبیه علائم یک دوره شیدایی (یا مختلط) است که به سرعت در حال تکامل است. اولین نشانه ها بیقراری، تحریک پذیری و بی خوابی است. خطر نوزاد کشی و خودکشی در این جمعیت قابل توجه می باشد.
بلوز پس از زایمان خفیف ترین و روان پریشی پس از زایمان شدیدترین شکل اختلال پس از زایمان است. اینکه افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد در افراد مختلف متفاوت است.
عوامل تاثیرگذار بر مدت زمان افسردگی بعد از بارداری
تغییرات هورمونی مانند تغییر در سطح پروژسترون و استروژن که در دوران بارداری زیاد شده بود، موجب ابتلا به افسردگی بعد از زایمان می شود. هر چه سریع تر این هورمون ها به حالت عادی برگردند فرد زودتر افسردگی را پشت سر خواهد گذاشت، البته بعضی مواقع در این نرمال شدن هورمون ها پزشک باید دخالت نماید. تغییرات فیزیکی بدن، بی خوابی، نگرانی و... همگی از دلایل تأثیر گذار در ابتلا به افسردگی می باشند که برای درمان افسردگی باید حتماً آن ها را رفع نمود. بعد از نرمال شدن هورمون ها می توان فهمید تقریباً افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
تفاوت غم های پس از زایمان با افسردگی واقعی
علائم شبیه افسردگی مانند گریه کردن، غمگینی، استرس و ... امکان دارد در هر فردی که زایمان می کند بروز نماید. این علائم معمولاً در روز چهارم یا پنجم پس از زایمان به اوج خود می رسد و ممکن است برای چند ساعت یا چند روز، ادامه داشته باشد و در عرض دو هفته پس از زایمان به طور خود به خود فروکش کند. در حالی که این علائم غیرقابل پیش بینی و اغلب ناراحت کننده هستند، در توانایی زن برای عملکرد اختلال ایجاد نمی کنند. هیچ درمان خاصی مورد نیاز نیست. این ناراحتی ها به خاطر تغییرات هورمونی که در بدن مادر ایجاد می شوند، رخ می دهند.
نشانه های هشدار دهنده که نیاز به مراقبت فوری دارند
هر یک از علائم افسردگی زیر را داشتید، لطفاً فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:
۱– افکار آسیب رساندن به خود یا کودکتان.
۲– افکار مکرر مرگ یا خودکشی.
۳– داشتن خلق و خوی ناراحت در بیشتر روز.
۴– داشتن احساس ترس و اضطراب، احساس گناه، وحشت، ناکامی و نا امیدی.
۵– مشکل در تفکر، تمرکز، تصمیم گیری یا برخورد با موقعیت های روزمره.
۶– از دست دادن علاقه یا لذت در بیشتر فعالیت ها تقریباً هر روز در دو هفته گذشته.
اینکه افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد بستگی به زمان درک علائم افسردگی و چگونگی درمان آن ها دارد.
تاثیر تغییرات هورمونی بر طول دوره افسردگی
تغییرات هورمونی طبق تحقیقات انجام شده تأثیر زیادی روی افسردگی بعد از زایمان دارند. دوره پس از زایمان با تغییر سریع در محیط هورمونی مشخص می شود. در 48 ساعت اول پس از زایمان، غلظت استروژن و پروژسترون به طور چشمگیری کاهش می یابد. در حالی که به نظر می رسد هیچ ارتباط ثابتی بین سطوح استروژن، پروژسترون، کورتیزول یا هورمون های تیروئید و بروز اختلال خلقی پس از زایمان وجود ندارد، برخی محققان فرض می کنند که زیر گروهی از زنان وجود دارند که به تغییرات هورمونی که پس از زایمان روی میدهد حساس هستند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
نقش حمایت خانواده در کوتاه کردن دوره افسردگی
در دوران افسردگی بعد از زایمان حمایت شدن از طرف همسر، دوستان و خانواده خیلی مهم و تأثیر گذار است. با رعایت نکات زیر خانواده و اطرافیان می توانند به مادر کمک کنند که این دوران را با سلامتی به اتمام برساند.
۱– علائم افسردگی بعد از زایمان را بشناسید:
با علائم افسردگی و اضطراب آشنا شده و اگر این علائم را در مادر مشاهده کردید، او را برای مراجعه به روانشناس راضی کنید.
۲– توجه کردن به حرف ها و خواسته های مادر:
به مادر بگویید که آماده شنیدن حرف ها و نگرانی های او هستید.
۳– از مادر حمایت نمایید:
با مادر حرف بزنید و به او بفهمانید که تنها نیست و شما جهت کمک کردن به او در کنارش هستید. سعی کنید وقتی او در حال استراحت است، کارهای خانه را انجام دهید.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
۴– مادر را تشویق نمایید:
اگر متوجه ناراحتی مادر شدید، او را برای صحبت کردن با مشاور تشویق نمایید و مراجعه به متخصص را امری عادی جلوه دهید.
راهکارهای مقابله با افسردگی در دوران پس از زایمان
زندگی والدین پر از فراز و نشیب است و بچه دار شدن کار آسانی نیست. در اینجا مواردی وجود دارد که می توانید برای کمک به مقابله با افسردگی بعد از زایمان انجام دهید:
۱– کسی را پیدا کنید که با او صحبت کنید: درمانگر، دوست، عضو خانواده یا کسی که به شما گوش دهد و به شما کمک کند.
۲– سعی کنید سالم غذا بخورید و زمانی برای ورزش پیدا کنید.
۳– استراحت را برای خود در اولویت قرار دهید.
۴– با دوستان بیرون بروید یا تلفنی با آنها صحبت کنید.
۵– زمانی را برای مراقبت از خود و انجام کارهایی که از آن ها لذت می برید، مانند مطالعه بگذارید.
۶– برای انجام کارهای خانه کمک بگیرید.
درمان های دارویی و غیر دارویی برای کنترل علائم
حتما این سؤال برای شما پیش آمده که افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد؟ پاسخ این سؤال بستگی به نوع درمان و میزان پاسخ دهی بیمار به درمان دارد. افسردگی بعد از زایمان باید درمان شود و نوع درمان انتخاب شده بر اساس شدت و نوع علائم موجود است. با این حال، قبل از شروع درمان روانپزشکی، دلایل پزشکی برای اختلال خلق و خو باید حذف شوند. ارزیابی اولیه باید شامل شرح حال کامل، معاینه فیزیکی و آزمایشات معمول آزمایشگاهی باشد. درمان های غیر دارویی در درمان افسردگی پس از زایمان مفید است. درمان شناختی-رفتاری کوتاه مدت به اندازه درمان با فلوکستین در زنان مبتلا به افسردگی بعد از زایمان مؤثر می باشد. همچنین نشان داده شده است که مشاوره روانشناسی برای درمان زنان مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط پس از زایمان مؤثر است.
داروهای ضد افسردگی مرسوم (فلوکستین، سرترالین، فلووکسامین و ونلافاکسین) در درمان افسردگی بعد از زایمان اثربخشی نشان داده اند. انتخاب یک داروی ضد افسردگی باید بر اساس پاسخ قبلی بیمار به داروهای ضد افسردگی و نمایه عوارض جانبی یک دارو باشد.
میانگین طول مدت افسردگی پس از زایمان در زنان
افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد؟ افسردگی بعد از زایمان احتمال دارد تا یک سال بعد از تولد فرزندتان ادامه پیدا کند. با پزشک خود در مورد علائم و درمان خود صحبت کنید. در مورد احساس خود صادق باشید. به دقت فکر کنید که آیا احساس بهتری نسبت به ابتدای تشخیص دارید یا خیر. سپس، آنها می توانند درمان مداوم را برای علائم شما توصیه کنند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
پیامدهای عدم درمان افسردگی بعد از زایمان
کسی نمی داند دقیقاً درمان افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد ، اما به هر حال باید درمان را شروع کرد. افسردگی بعد از زایمان درمان نشده خطرناک است و بر شما، جنین و کسانی که شما را دوست دارند تأثیر می گذارد. می تواند باعث شود، احساس کنید انرژی ندارید یا باور کنید نمی توانید از کودک خود مراقبت کنید. این اختلال باعث می شود که فکر کنید که قادر به تمرکز یا تصمیم گیری نیستید و به فکر صدمه زدن به خود بیفتید.
کلام آخر
مشاوره روانشناسی کمک زیادی به درمان افسردگی پس از زایمان می کند و به عنوان یکی از بهترین روش ها می توان از آن استفاده نمود. در کل مشخص نیست که درمان افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد. ما اطلاعات لازم را در زمینه اینکه افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد و چگونه درمان می شود را در این مقاله آورده ایم، امیدواریم مفید واقع شوند.
مشاوره روانشناسی تخصصی
زمان | قیمت | پرداخت |
---|---|---|
30 دقیقه | 140,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
60 دقیقه | 230,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
90 دقیقه | 290,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
- کارشناسی ارشد مشاوره
- مجرب و متخصص
- حل مشکلات رایج
مشاوره روانشناسی فوق تخصصی
زمان | قیمت | پرداخت |
---|---|---|
30 دقیقه | 230,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
60 دقیقه | 360,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
90 دقیقه | 480,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
- دکتری مشاوره
- بالاترین سطح علمی و تخصص
- حل مشکلات پیچیده و حساس
سئوالات متداول
طول دوره افسردگی بعد از زایمان متغیر است و میتواند تا یک سال پس از تولد فرزند ادامه یابد. مدت زمان دقیق آن به عوامل مختلفی مانند شدت افسردگی، تغییرات هورمونی، زمان تشخیص، نوع درمان و میزان حمایت خانواده بستگی دارد. با تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، این دوره میتواند کوتاهتر شود.
غمهای معمولی پس از زایمان (بلوز پس از زایمان) شامل گریه کردن، غمگینی و استرس است که معمولاً در روز چهارم یا پنجم به اوج میرسد و در عرض دو هفته به طور خودبهخود بهبود مییابد. در مقابل، افسردگی واقعی پس از زایمان با علائم شدیدتر و مداومتر شامل خلق افسرده، از دست دادن علاقه به فعالیتها، احساس گناه، بیارزشی، خستگی مفرط، اختلال خواب و حتی افکار خودکشی مشخص میشود و به توجه پزشکی نیاز دارد.
عوامل متعددی بر طول دوره افسردگی پس از زایمان تأثیر میگذارند از جمله: تغییرات هورمونی (بهویژه استروژن و پروژسترون)، تغییرات فیزیکی بدن، کمبود خواب، سطح استرس، میزان حمایت خانواده و اطرافیان، سرعت تشخیص و شروع درمان، و پاسخ فرد به روشهای درمانی. هر چه سریعتر هورمونها به حالت تعادل برگردند و درمان آغاز شود، دوره افسردگی کوتاهتر خواهد بود.
درمان افسردگی پس از زایمان شامل روشهای دارویی و غیردارویی است. روشهای غیردارویی شامل مشاوره روانشناسی، درمان شناختی-رفتاری، حمایت خانواده، استراحت کافی، تغذیه مناسب و ورزش میشود. داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین، سرترالین، فلووکسامین و ونلافاکسین نیز در درمان مؤثر هستند. انتخاب روش درمانی بر اساس شدت علائم، پاسخ قبلی بیمار به درمان و عوارض جانبی احتمالی صورت میگیرد.
خانواده نقش مهمی در کاهش طول دوره افسردگی پس از زایمان دارد. اطرافیان میتوانند با شناخت علائم افسردگی، توجه به حرفها و خواستههای مادر، حمایت عملی (مانند کمک در کارهای خانه و مراقبت از نوزاد)، تشویق مادر به صحبت کردن با متخصص، فراهم کردن زمانی برای استراحت مادر، و ایجاد محیطی امن برای بیان احساسات، به بهبود سریعتر مادر کمک کنند.
نظرات
تاکنون نظری وارد نشده است. شما اولین نفر باشید که نظر می دهید.