کنترل خشم در زندگی زناشویی

  • 4 دقیقه

مقدمه

کنترل خشم در زندگی زناشویی اهمیت بسیاری دارد. چه بسیار زندگی های پر از عشقی که به دلیل عدم رعایت کنترل خشم از هم پاشیده گردند. توصیه این است اگر انسان خشن و خشمگینی هستید؛ حتما قبل از ازدواج به مقوله کنترل خشم به خوبی بیندیشید و با یک مشاوره روانشناسی نزد بهترین روانشناس سطح شهر خود، به استقبال زندگی زناشویی روید. اگر با داشتن خشم در کنار همسرتان زندگی می کنید؛ بهتر است برای کنترل خشم خود به دنبال راه حل باشید. راه حلی مطمئن، درست و دقیق که هم خود شما را از این منجلاب نجات دهد و هم از فروپاشی زندگی زناشویی شما جلوگیری به عمل آورد.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

چرا کنترل خشم در زندگی زناشویی اهمیت دارد؟

نباید اهمیت کنترل خشم در زندگی زناشویی را نادیده گرفت و اندک توجهی به آن نکرد. چرا که خشونت و خشم، آسیب های جبران ناپذیری به کالبد زندگی زناشویی وارد می کند. به خاطر بسپارید که خشونت و عصبانیت می تواند بر زندگی زناشوی آثار مخربی داشته باشد. وقتی حرف از آثار مخرب خشم می زنیم؛ منظور از خشم عصبانیت های پر تکرار و با آسیب پذیری بالاست. چرا که هر زندگی زناشویی، فراز و نشیب های مختص به خود را دارد. اگر این خشونت ها از دامنه و بازه خود خارج شود؛ ادامه زندگی را سخت و ناممکن می سازد. به همین دلیل است که کنترل خشم در زندگی زناشویی یک موضوع مهم به شمار می آید.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

شناخت علل اصلی خشم در روابط زناشویی

برای کنترل خشم در زندگی زناشویی ابتدا لازم است علل اصلی خشم را به خوبی شناسایی کنیم. یکی از مهمترین علل خشم در زندگی زناشویی، عدم دسترسی به خواسته ها و یا نرسیدن به اهداف است. خواسته ها و اهدافی نظیر: مسائل اقتصادی، اجتماعی و یا مسائل مربوط به تحصیل و ... که هر کدام خود می توانند یک زندگی را از هم فروپاشند. موضوع بیان شده تنها مسئله ای نیست که خشم شخص را در زندگی زناشویی برافروخته می کند. دلایل دیگری برای خشونت در زندگی زناشویی وجود دارد. نظیر: تجربه های قبلی شخص، چگونگی تربیت وی در خردسالی، عوامل محیطی و واکنش فرد نسبت به هیجان هایی که به خشم منجر می شوند.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

نقش تفاوت‌های فردی در بروز و مدیریت خشم بین همسران

همان طور که فیزیولوژی جنس زن و مرد با یکدیگر متفاوت است؛ واکنش این دو جنس مخالف هم نسبت به مسائل گوناگون متفاوت است. علت این تفاوت ریشه در روح آنها دارد. پس بایستی برای کنترل خشم در زندگی زناشویی به دنبال چاره ای بود. معمولا جنس مذکر، خشونت های با ریسک بالاتری نسبت به زوج خود دارد. به گونه ای که می توان گفت: آن ها خشم خطرناک تری دارند. البته این قانون همگانی نیست؛ چرا که بانوانی هستند که خشمی فراتر و خطرناک تر از خشم آقایان دارند؛ اما یک زن با قدرت مهر خود می تواند خشم همسر خود را بکاهد. کنترل خشم در زندگی زناشویی تنها به عهده بانوی خانه نیست؛ بلکه مرد نیز می تواند با خرید هدایای دلخواه به همسر خود از خشم او بکاهد. هر چند که این موارد شبیه یک مسکّن عمل می کند. برای کنترل و مدیریت خشم بین همسران باید فکری اساسی کرد. به دنبال مسکن نباشید، آنتی بیوتیک است که عفونت را ریشه کن کند.

مهارت کنترل خشم

چگونه در لحظات عصبانیت از واکنش ‌های مخرب جلوگیری کنیم؟

یکی از راه های کنترل خشم در زندگی زناشویی این است که به هنگام عصبانیت از رخ دادن واکنش های مخرب جلوگیری کنیم. در واقع ما باید به دنبال راه حلی باشیم تا واکنش های مخرب را از ذهن خود دور کنیم و یا به طور کلی آن ها را از بین ببریم. یکی از بهترین راه حل ها برای کنترل خشم در زندگی زناشویی به صورت لحظه ای، تنفس عمیق است. اگر شما با همسرتان در حال دعوا و مجادله هستید؛ بهتر است اعداد را به صورت معکوس شمارش کنید. فکر کردن به جملات و افکار مثبت، بسیار به کنترل خشم شما کمک می کند. این موارد برای افرادی است که به خشم خفیف دچار هستند. اگر مقدار خشم شما زیاد است؛ مراجعه به یک مشاور از الزامات است.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

تکنیک‌های آرام‌سازی برای کاهش تنش‌های زناشویی

کنترل خشم در زندگی زناشویی زمانی انجام پذیر است که زوجین به دنبال تکنیک های آرام سازی باشند. در این بخش به صورت اجمالی این موارد را ذکر می کنیم. بسیاری از این موارد باید قبل از رسیدن به خشم انجام شود. در واقعه جنبه پیشگیری دارند. اولین مسئله گوش دادن است. بهتر است که زوجین سخنان یکدیگر را به خوبی و کامل گوش دهند. گوش کردن به حرف های یکدیگر خصوصا برای خانم ها از خشونت های بسیاری جلوگیری می کند. مهارت های دیگر که برای کنترل خشم در زندگی زناشویی ضروری است؛ عبارتند از: مهارت تشکر و قدردانی، داشتن سبک زندگی سالم، توجه دقیق به مسائل مالی و مدیریت آن، تلاش برای رسیدن به اهداف هر دو طرف و غیره.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

نقش گفتگوی مؤثر در کنترل خشم و حل تعارضات

گفتگو همیشه و همه جا کارساز بوده و نتیجه مثبت به همراه داشته است. در مقوله کنترل خشم در زندگی زناشویی نیز این مبحث کارساز است. گفتگو چه پس از خشم و چه قبل از خشم به هر دو طرف کمک می کند از رفتار خود پشیمان شده و از آن دست بکشند. شخصی که به راحتی و در مدت زمان کوتاهی خشمگین می شود؛ باید مهارت گوش دادن و سخن گفتن را به خوبی بیاموزد. موارد گفته شده برای پیشگیری است. گاهی به درمان نیاز است و شخص خشمگین باید تخلیه شود. اولین راه تخلیه، تنفس های بلند و طولانی یا همان تنفس های عمیق است. در مرحله بعد شخص بهتر است به سراغ فعالیت های جسمانی برود. فعالیت هایی نظیر: ضربه زدن به کیسه ی بوکس و...

زوج درمانی توسط روانشناس

چگونه با افزایش همدلی و درک متقابل، خشم را کاهش دهیم؟

هر قدر که همدلی بیشتر باشد و درک متقابل افزایش یابد؛ کنترل خشم در زندگی زناشویی نیز راحت تر است. در درک متقابل، اشخاص تنها خود را نمی بینند؛ بلکه با نگاهی به احوالات طرف مقابل به صورت ناخودآگاه خشم خود را کنترل می کنند. به یاد داشته باشید بسیاری از خشونت های ما ریشه در خودخواهی و خودبینی دارد. اگر ما همان گونه که احوالات دلمان برایمان اهمیت دارد حال دل دیگران نیز پر اهمیت باشد؛ قطعا از اعمال و رفتار دیگران کمتر دچار خشم و عصبانیت می شویم.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

تمرین صبوری و مدیریت احساسات در مواجهه با اختلافات

زندگی مشترک و زناشویی پر است از فراز و نشیب هایی که عبور از آن ها همت می خواهد. این فراز و نشیب ها گاها سبب بروز خشم در یکی از زوجین یا هر دو آن ها می شود. همین مسئله باعث می شود کنترل خشم در زندگی زناشویی معنا پیدا کند. اصولا فراز و نشیب ها سبب بروز اختلاف می شوند. شما باید قبل از بروز اختلافات، صبر و صبوری کردن را تجربه کنید. از مدیریت احساسات در این برهه از زمان غافل نشوید؛ چرا که احساسی بودن همیشه سبب آن می شود که کاسه صبر شما بیش از پیش لبریز شود و با یک تصمیم احساسی و اشتباه، به راحتی خشمگین شوید.

دوری از مشاجره های کلیشه ای

چگونه از اشتباهات گذشته درس بگیریم و از مشاجرات تکراری اجتناب کنیم؟

یکی از روش های کنترل خشم در زندگی زناشویی، استفاده از تجربیات گذشته خود و دیگران است. انسان اگر تجربیات گذشته خود سرلوحه قرار ندهد؛ مجبور می شود تمامی اشتباهات را دوباره تکرار کند. یکی از راه های درس گرفتن از اشتباهات گذشته این است که نگاه خود را تغییر دهید. باید قبول کنید که شما در این موقعیت قرار گرفته اید. موقعیتی که پیش از این نیز در آن بوده اید؛ اما اینبار به دلیل تغییر دیدگاه بدون خشم و مشاجره با آن برخورد می کنید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

چه زمانی برای کنترل خشم در زندگی زناشویی باید به مشاور مراجعه کرد؟

در سایت های روانشناسی و کتب روانشناختی، برای کنترل خشم در زندگی زناشویی راه حل های بسیاری آمده است. این راه حل ها و عملکرد ها ممکن است پاسخگو باشند و مشکل شما را تا حدودی حل کنند؛ اما مسئله‌ اینجاست که کتاب ها و سایت ها هیچ اطلاعی از شخصیت شما و طرف مقابلتان ندارند. پس بهتر است شما به عنوان شخصی که خشمگین هستید و با این خشم زندگی زناشویی خود را به خطر انداخته اید؛ به یک مشاوره زبده مراجعه کنید.

مشاوره روانشناسی

سخن پایانی

کنترل خشم در زندگی زناشویی موضوعی است که امروزه اغلب جوامع دنیا با آن مواجه هستند. برای رفع و رجوع کردن آن راه های بسیاری وجود دارد. اینکه شما کدام راه را انتخاب می کنید؛ یک موضوع سلیقه ای نیست. شخص باید بداند در چه مرحله ای از خشونت است تا بتواند راه حلی برای رفع آن بجوید. یک روانشناس و مشاور به خوبی می تواند سطح خشم را در شما یا همسرتان بسنجد و به شما راهکارهای درجه یک توصیه کند.

مشاوره روانشناسی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 140,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 290,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره روانشناسی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 360,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 480,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

عوامل اصلی شامل عدم دسترسی به خواسته‌ها و اهداف (مانند مسائل اقتصادی و اجتماعی)، تجربه‌های قبلی شخص، نحوه تربیت در خردسالی، عوامل محیطی و واکنش‌های هیجانی است.

تکنیک‌های موثر شامل تنفس عمیق، شمارش معکوس اعداد، فکر کردن به جملات و افکار مثبت است. البته این روش‌ها برای خشم خفیف موثر است و در موارد شدیدتر نیاز به مشاوره وجود دارد.

مهارت‌های ضروری شامل گوش دادن فعال به سخنان یکدیگر، تشکر و قدردانی، داشتن سبک زندگی سالم، مدیریت صحیح مسائل مالی و تلاش برای رسیدن به اهداف مشترک است.

گفتگوی موثر چه قبل و چه بعد از خشم، به زوجین کمک می‌کند از رفتار خود پشیمان شده و آن را اصلاح کنند. شخص خشمگین باید مهارت گوش دادن و سخن گفتن را به خوبی بیاموزد.

وقتی راه‌حل‌های عمومی و خودیاری جوابگو نباشد، باید به مشاور مراجعه کرد. یک مشاور زبده می‌تواند با شناخت شخصیت افراد و سطح خشم آن‌ها، راهکارهای مناسب و تخصصی ارائه دهد.