معرفی داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد

  • 6 دقیقه

داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد فرد را از رجوع دوباره به مواد باز می دارند و آرامشی نسبی برای او فراهم می کنند. برای استفاده از دارو باید حتماً با پزشک خود مشورت نمایید. ناگفته نماند قبل از استفاده از هر دارویی چه در زمان ترک کردن و چه بعد از آن باید حتماً از مشاوره روانشناسی استفاده کنید. مشاوره و دارو درمانی تکمیل کننده کار هم می باشند و در کنار هم اثر گذار هستند. ما در این مقاله به  معرفی داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد و آثار آن ها در ترک فرد خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

انواع داروهای ضد افسردگی مناسب برای معتادان در حال ترک

داروهای ضد افسردگی در تنظیم نمودن شیمی مغز، مؤثر هستند و باعث پایین آمدن احساسات منفی در فرد در حال ترک می شوند. مؤثر ترین و کاربردی ‌ترین داروهای ضد افسردگی برای معتادان در حال ترک و یا ترک کرده عبارتند از:

  1. سیتالوپرام
  2. سرترالین
  3. فلوکستین
  4. دوکستین
  5. لوفکسیدین.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

نقش داروها در کاهش علائم افسردگی در دوران بهبودی

هدف اصلی درمان با داروهای ضد افسردگی تسکین علائم افسردگی شدید مانند احساس خستگی و جلوگیری از عود آنها است. آنها قرار است به شما احساس ثبات عاطفی دوباره بدهند و به شما کمک کنند تا یک روال عادی روزانه را دنبال کنید. آنها همچنین برای تسکین علائمی مانند بیقراری، اضطراب و مشکلات خواب و جلوگیری از افکار خودکشی مصرف می شوند. داروهای ضد افسردگی اغلب با روان درمانی ترکیب می شوند.

داروهای ضد افسردگی می توانند در عرض یک یا دو هفته تأثیر بگذارند، اما ممکن است بهبود علائم بیشتر طول بکشد. نظرات در مورد تأثیر داروهای ضد افسردگی در تسکین علائم افسردگی متفاوت است . برخی افراد شک دارند که خوب کار کنند، در حالی که برخی دیگر آنها را ضروری می دانند. اما همانطور که برای بسیاری از درمان ‌های دیگر صدق می ‌کند، این داروها ممکن است در برخی موقعیت ‌ها کمک کنند و در برخی دیگر نه. آنها گزینه ای برای افسردگی متوسط، شدید و مزمن هستند ، اما معمولا برای انواع خفیف نیستند.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

تداخلات دارویی و نکات مهم در مصرف داروهای ضد افسردگی

استفاده از داروهای ضد افسردگی امکان دارد با سایر داروها مثل ایبوپروفن تداخل داشته باشد. در بروشور همراه داروها، سایر داروهایی که با آن ها تداخل دارند نوشته می شوند، حتماً بروشور را مطالعه کرده و از مصرف آن داروها پرهیز نمایید. در کنار داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد نباید از هیچ داروی بدون نسخه ای استفاده نمایید، ممکن است این تداخلات عوارض غیر قابل جبرانی داشته باشند. حتی بعضی از داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند را هم نمی توان به صورت همزمان با هم استفاده نمود، چون باعث بی حالی و ضعف شده و زندگی فرد را مختل می کنند. در کل تمامی داروها را باید با تجویز پزشک و طبق دستور او مصرف نمود.

داروهای ضد افسردگی بعد از اعتیاد

مکانیسم اثر داروها در درمان اختلالات روانی پس از اعتیاد

بعضی داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد برای کاهش علائم روانی بعد از ترک مؤثر می باشند. ترک اعتیاد با علائمی مانند: اضطراب، افسردگی، رفتن دوباره به سمت الکل یا مواد و ... همراه می باشد که برای کنترل آن ها باید حتماً دارو مصرف نمود. استفاده از فلوکستین در کاهش بروز بعضی علائم و سرعت بخشیدن به روند بهبود آن در فرد کمک می نماید. این دارو باعث بالا رفتن سطح سروتونین و پایین آمدن علائم افسردگی و... می شود. ناگفته نماند فلوکستین میل به مصرف دوباره را در فردی که تازه ترک کرده پایین می آورد. در کل این داروها در کاهش دادن علائم آزار دهنده مانند بی خوابی و... مؤثر هستند.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

معیارهای انتخاب داروی مناسب توسط پزشک متخصص

پزشکان هنگام تجویز دارو، مخصوصاً داروهای ضد افسردگی عوامل مختلفی را در نظر می گیرند، در ادامه به بعضی از این علائم اشاره می کنیم.

  1. مشخصات بیماری: پزشک با توجه به میزان شدت بیماری، علائم آن و... دارو تجویز می نماید. به عنوان مثال دکتر برای تجویز داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد به شدت افسردگی و وجود علائمی مانند اضطراب، وسواس و... هم توجه وی نماید.
  2. عوارض جانبی دارو
  3. سن بیمار: دوز مصرف داروها با توجه به سن افراد تعیین می شود، هر چه سن بالاتر باشد دوز مصرفی پایین تر خواهد بود.
  4. در نظر گرفتن سلامتی بدن و ابتلا به دیگر بیماری ها: پزشک قبل از تجویز دارو باید از سایر بیماری های فرد مطمئن شود. در این صورت احتمال تجویز دارویی که با داروهای دیگر تداخل داشته باشد، پایین می آید
  5. مصرف مکمل ها.
  6. مصرف الکل و... .

عوارض داروهای ضد افسردگی

عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی در بیماران بهبود یافته

از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی در بیماران بهبود یافته می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. تهوع
  2. 2- افزایش اشتها و وز
  • خستگی و خواب آلودگی
  • بی خوابی
  • مشکلات زناشویی
  • خشکی لب ها
  • تاری دید
  1. ۸– یبوست
  2. سرگیجه
  3. اضطراب، پریشانی و بی قراری

در صورت بروز هر کدام از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی می توانید با پزشک خود تماس گرفته و راهکارهای مقابله با آن ها را جویا شوید. اگر نیاز باشد پزشک دارو یا دوز مصرفی آن را تغییر می دهد.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

اهمیت نظارت پزشکی در تجویز داروها برای معتادان

مصرف درست داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد اهمیت زیادی دارد. چگونگی مصرف دارو ها تأثیر مستقیم روی اثربخشی درمان و سلامت فرد خواهد داشت. پزشک متخصص بر طبق وضعیت خاص فرد، میزان دوز مصرفی و زمان استفاده از دارو را تجویز می نماید، در این صورت نتیجه مناسب به دست می آید. مصرف دارو طبق نظر و تجویز پزشک مانع از بروز عوارض جانبی در فرد، وجود تداخل دارویی و همچنین ایجاد شدن مقاومت دارویی در بدن فرد می شود. با نظارت پزشکی باید خطای در درمان به کمترین حالت ممکن و حتی صفر برسد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

تفاوت داروهای SSRI و SNRI در درمان افسردگی بعد از ترک

تفاوت داروهای ضد افسردگی SSRI و SNRI در درمان افسردگی بعد از ترک عبارتند از:

  1. تفاوت در مکانیسم و چگونگی اثرگذاری داروها: SSRI بر باز جذب سروتونین تأثیر گذار می باشد اما SNRI روی باز جذب سروتونین و نوراپی نفرین هر دو تأثیر گذار است.
  2. تفاوت در موارد مصرف: از SSRI در درمان افسردگی، اضطراب، اختلال OCD و اختلال PTSD استفاده می شود، اما از داروی ضد افسردگی SNRI در درمان اضطراب، افسردگی و درد های مزمن استفاده می گردد.
  3. تفاوت در میزان تأثیر گذاری داروهای ضد افسردگی بر انرژی و درد: SSRI روی انرژی فرد بیمار و یا حتی کاهش دادن درد او تأثیر خیلی کمی دارد، اما SNRI به خاطر تأثیر گذاشتن بر نوراپی نفرین باعث افزایش انرژی و پایین آمدن درد در فرد می شود.
  4. تفاوت در بروز عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی.
  5. و... .

دارو درمانی در کنار روان درمانی

درمانهای ترکیبی: داروها در کنار مشاوره و رواندرمانی

استفاده از دارو همراه با مشاوره روانشناسی و روان درمانی از روش هایی است که طرفداران زیادی دارد. این روش یکی از استانداردهای درمانی می باشد. با این روش آسیب هایی که نیاز باشد با روانشناسی رفع شوند با انجام مشاوره روانشناسی و روان درمانی بهبود می یابند و با دارو ها هم تقویت می شوند. از این روش درمانی برای درمان افرادی که مشکلات روانشناختی مانند اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی و اضطراب دارند استفاده می شود.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

راهکارهای مدیریت عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی

عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی را می توان با مشورت پزشک پایین آورد. در بعضی موارد پزشک با تغییر دارو و یا میزان مصرف آن این عوارض را از بین می برد، ولی بعضی اوقات هم باید روش های دیگر استفاده نمود. بعضی از روش های رفع عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی عبارتند از:

  1. مصرف داروها در صبح برای جلوگیری از بروز بی خوابی. البته باید با پزشک مشورت شود.
  2. برای جلوگیری از خستگی می توانید در طول روز چرت بزنید.
  3. برای پیشگیری از اضافه وزن باید از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.
  4. جهت جلوگیری از حالت تهوع می توانید داروها را با غذا مصرف کنید.
  5. و... .

مشاوره روانشناسی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 140,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 290,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره روانشناسی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 360,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 480,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

مؤثرترین و کاربردی‌ترین داروهای ضدافسردگی برای معتادان در حال ترک یا ترک کرده شامل سیتالوپرام، سرترالین، فلوکستین، دوکستین و لوفکسیدین هستند که با تجویز پزشک باید مصرف شوند.

این داروها در تنظیم شیمی مغز مؤثر هستند و با افزایش سطح سروتونین، باعث کاهش احساسات منفی، کاهش علائم افسردگی و اضطراب می‌شوند. همچنین میل به مصرف دوباره مواد را در فرد کاهش می‌دهند.

داروهای SSRI فقط بر بازجذب سروتونین تأثیر می‌گذارند، درحالی‌که داروهای SNRI هم بر سروتونین و هم بر نوراپی‌نفرین اثر می‌گذارند. SNRIها به دلیل تأثیر بر نوراپی‌نفرین، باعث افزایش انرژی و کاهش درد می‌شوند که در SSRIها این اثر کمتر است.

عوارض جانبی شایع شامل تهوع، افزایش اشتها و وزن، خستگی و خواب‌آلودگی، بی‌خوابی، مشکلات زناشویی، خشکی لب‌ها، تاری دید، یبوست، سرگیجه و اضطراب می‌باشند که در صورت بروز باید با پزشک مشورت شود.

این روش یکی از استانداردهای درمانی است زیرا آسیب‌های روانی با انجام مشاوره و روان‌درمانی بهبود می‌یابند و با داروها تقویت می‌شوند. این رویکرد ترکیبی، تکمیل‌کننده است و اثرگذاری بیشتری دارد، خصوصاً برای افرادی که علاوه بر اعتیاد، مشکلات روانشناختی دیگری نیز دارند.