چگونگی درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد

  • 5 دقیقه

مقدمه

اعتیاد به مواد مخدر به صورت قابل توجهی مغز و تمام بدن را در اختیار می گیرد، به نحوی که بعد از ترک اعتیاد عوارض آن همچنان دامن گیر فرد خواهد بود. مراجعه به روانشناس و استفاده از مشاوره روانشناسی یکی از راه حل های کم کردن عوارض ترک اعتیاد است. از عوارض ترک می توان به افسردگی و بی حوصلگی اشاره نمود. این عوارض به دلایل مختلفی مانند: تغییرات شیمیایی که در مغز فرد رخ می دهند، چالش هایی که بعد از ترک برای فرد ایجاد می شوند و یا تعامل چند اختلال با هم ممکن است بروز کنند. ما در این مقاله به بررسی چگونگی درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد خواهیم پرداخت، اگر خود یا اطرافیانتان با این مشکل روبرو هستید برای کسب اطلاعات بیشتر با همراه باشید

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

بررسی  بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد

بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد تعداد زیادی از افراد را درگیر خود نموده است، که باید با کمک مشاور و خود فرد این مشکل را برطرف نمود. اعتیاد یک بیماری و اتفاق ناخوشایند است که زندگی فرد و اطرافیانش را از تمام جنبه ها تحت تأثیر قرار می دهد. ترک اعتیاد اراده ای قوی می خواهد که برای اکثر بیماران سخت است. اما افرادی که ترک می کنند، مطمئناً به راحتی می توانند این عارضه را هم پشت سر بگذارند. بی حوصلگی و افسردگی با ایجاد احساسات منفی، زندگی فرد را مختل کرده و موجبات بازگشت فرد به اعتیاد را فراهم می کنند. مدیریت کردن این بحران حتی از خود ترک اعتیاد هم مهم تر است، چون امکان دارد فرد را دوباره به دامن اعتیاد بکشاند. درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد باید با کمک فرد متخصص انجام شود، تا برای همیشه ریشه کن گردد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

علل  بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد

 بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد به علت های مختلفی ممکن است بروز کنند. بعضی از این علل را در ادامه بیان می کنیم.

۱– ایجاد تغییرات شیمیایی مغز:

اعتیاد به مواد مخدر تمام واکنش های مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. مواد مخدر روی انتقال دهنده های عصبی مغز اثر گذاشته و آن ها را تحت اختیار خود می گیرد. در نبود مواد مدتی زمان می برد که مغز حالت طبیعی به خود بگیرد. تغییراتی که در مغز شکل می گیرند ممکن است موجب بروز افسردگی و بی حوصلگی در فرد شوند.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

۲– وجود محرومیت بدن و مغز:

در نبود مواد مخدر مغز به شدت با نشانه های این کمبود مواجه می شود. نشانه های محرومیت از مواد عبارتند از: افسردگی، اضطراب، خستگی و ... . این نشانه ها ممکن است در مدت کوتاهی بعد از ترک بروز کنند یا به صورت بلند مدت باشند.

۳– وجود چالش ها و مشکلات روانی و اجتماعی:

بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد در واقع بیشتر از هر چیزی به خاطر چالش هایی که برای فرد پیش می آیند، بروز می کنند. فرد بعد از ترک با واقعیات زندگی اش که معمولاً از دست دادن شغل، مشکلات مالی، اشتباهاتی که در روابط خود داشته است، روبرو می شود و گاهی دچار افسردگی و بی حوصلگی می گردد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

۴– تداخل دو اختلال با هم:

اختلال افسردگی خود به صورت جداگانه مشکلاتی برای فرد به وجود می آورد. فرد افسرده ممکن است به مواد روی آورد و به اعتیاد نیز دچار شود. تداخل این دو اختلال با هم عوارضی به همراه خواهد داشت که حتی با ترک اعتیاد باز باید به فکر درمان های دیگر هم بود.

۵– بی برنامگی:

بی برنامگی یکی از علل افسردگی است. فرد معتاد زمان مشخصی را به صورت روزانه به استفاده از مواد اختصاص داده و با ترک آن احساس خلأ و بی برنامگی می کند. بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد به خاطر همین خلأ ممکن است بروز کنند.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

۶– تنهایی و انزوا:

بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد در فرد، ممکن است به خاطر قطع رابطه با دوستان و جمع هایی باشد که قبلاً با آن ها مواد مصرف کرده است. از دست دادن بعضی دوستان باعث انزوا و تنهایی فرد و در نهایت افسردگی او می شود.

عوامل زیادی باعث بروز بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد در فرد می شوند، باید برای درمان آن ها تلاش نمود تا باعث بازگشت فرد به اعتیاد نشوند.

علائم افسردگی و بی حوصلگی بعد از ترک

علائم بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد

 برای درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد باید اول بتوانید آن را شناسایی کنید. در ادامه به بعضی از علائم بی حوصلگی و افسردگی اشاره می کنیم.

۱– احساس ناراحتی و اندوه.

۲– دچار شدن به اختلال خواب.

۳– تغییر در اشتها.

۴– خستگی و نداشتن انرژی.

۵– بی انگیزه بودن.

۶– احساس عذاب وجدان و گناه.

۷– نداشتن تمرکز.

۸– فکر کردن به خودکشی.

و ... .

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد

بهترین روش درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد مراجعه به روانشناس است. برای درمان عوارض بعد از ترک اعتیاد می توان از ترکیب چندین روش استفاده نمود. بعضی از روش های درمان این مشکلات عبارتند از:

۱– دارو درمانی.

۲– مشاوره روانشناسی:

این نوع مشاوره برای افرادی که از حضور در گروه های درمانی خجالت می کشند، مناسب می باشد وگرنه بهترین گزینه روان درمانی و گروه درمانی است.

۳– مورد حمایت خانواده و اطرافیان قرار گرفتن.

۴– حضور در جلسات و برنامه های توانبخشی و تقویت  کردن مهارت های فرد.

۵– ورزش کردن.

۶– تغذیه مناسب.

۷– تمرینات مدیتیشن، یوگا و... .

۸– شرکت در فعالیت های اجتماعی.

سابقه افسردگی در افراد معتاد 

کلام آخر

مدت زمان درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد، به عوامل زیادی بستگی دارد و اولین عامل انگیزه فرد است. معمولاً افراد افسرده انگیزه پایینی دارند و باید افراد دیگر به آن ها در درمان کمک کنند. افسردگی اگر درمان نشود به اختلالات دیگر مانند اعتیاد دوباره و یا خودکشی فرد ختم می گردد. یک روانشناس خوب می تواند، مشکلات روحی فرد بیمار را برطرف کرده و اگر نیاز به دارو درمانی داشته باشد او را برای ادامه درمان به روانپزشک ارجاع دهد.

مشاوره روانشناسی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 140,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 290,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره روانشناسی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 360,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 480,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

علل اصلی شامل تغییرات شیمیایی مغز، محرومیت بدن و مغز از مواد، چالش‌های روانی و اجتماعی، تداخل دو اختلال با هم، بی‌برنامگی و تنهایی و انزوا است.

علائم شامل احساس ناراحتی و اندوه، اختلال خواب، تغییر در اشتها، خستگی و نداشتن انرژی، بی‌انگیزگی، احساس گناه، نداشتن تمرکز و در موارد شدید افکار خودکشی است.

روش‌های درمانی شامل دارودرمانی، مشاوره روانشناسی، حمایت خانواده، شرکت در جلسات توانبخشی، ورزش، تغذیه مناسب، مدیتیشن و یوگا، و شرکت در فعالیت‌های اجتماعی است.

اگر افسردگی درمان نشود، می‌تواند منجر به بازگشت به اعتیاد یا حتی خودکشی شود. مدیریت این بحران حتی از خود ترک اعتیاد هم مهم‌تر است.

مشاوره روانشناسی می‌تواند مشکلات روحی فرد را برطرف کند و در صورت نیاز، او را برای دارودرمانی به روانپزشک ارجاع دهد.