نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی

  • 3 دقیقه

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی به شما کمک می‌ کند تا بتوانید حقوق خود را در تمام قراردادها حفظ نمایید. اکثر قراردادهایی که میان کارگران و کارفرمایان منعقد می‌ شوند بدون حضور یک کارشناس حقوقی هستند. عدم حضور کارشناس حقوقی باعث خواهد شد که کارگران به خوبی نتوانند از تمام حقوق قانونی خود استفاده نموده و با مزایای شغل خویش آشنا شوند. اکثر کارفرمایان نیز به خوبی نمی‌ دانند که از لحاظ قانونی باید چه حقوقی را برای کارگران قائل شوند و نسبت به آنها توجه ویژه داشته باشند. با مشاوره حقوقی می‌توانید از حقوق خود در قراردادهای مختلف تان مطلع شوید. در ادامه توضیحات مفصلی را در خصوص نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی ارائه خواهیم کرد.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی باید در سامانه اداره مالیات انجام گیرد. سامانه جامع مالیاتی را می‌ توانید به طور ساده در جستجوگر گوگل بنویسید و سپس وارد سایت شوید. پس از زمانی که وارد سایت شدید باید شناسه مالیاتی خود را از طریق این سامانه دریافت کنید. دریافت کردن شناسه یا کد یکتای مالیاتی بسیار آسان است و فوراً می‌ توانید آن را انجام دهید. برای دریافت یکتای مالیاتی باید اطلاعات هویتی خود را از طریق همین سامانه مالیاتی و یا از طریق سامانه دولت من ثبت نمایید. پس از آنکه مرحله احراز هویت شما و ثبت اطلاعات فردی شما در سامانه انجام شد می‌ توانید اقدام به ثبت قرارداد کنید.

شرایط و نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی می‌تواند به طور فردی انجام شود.  نکته‌ ای در مورد ثبت قراردادهای فصلی وجود دارد که نباید نسبت به آن بی‌ توجه باشید. ثبت قراردادهای فصلی در صورتی که به طور فردی باشد باید در مرحله اول توسط پیمانکار انجام گیرد. بنابراین در صورتی که پیمانکار اقدام به ثبت قرارداد خود ننماید قطعاً کارگران برای ثبت قرارداد خود با مشکل روبرو خواهند شد. ثبت نمودن یک طرفه قرارداد بدون ثبت کارفرما در سامانه جامع مالیاتی دارای اعتبار قانونی نیست. کارگران نمی‌ توانند بدون در نظر گرفتن زمان قانونی ثبت قراردادهای فصلی اقدام به ثبت یک طرفه بنمایند. در قسمت بعدی به طور مفصل در مورد مهلت و زمانبندی ارسال معاملات فصلی صحبت خواهیم کرد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

 مهلت ارسال معاملات فصلی

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی باید به طور مرتب گزارش شود. این گزارش دهی به صورت برخط و کاملاً اتوماتیک برای برخی از اشخاص انجام می‌ شود و نیازی به ثبت ندارند. کسانی که سیستم امور مالی خود را متصل به شبکه شتاب نموده و این سیستم متصل به سازمان امور مالیاتی است، نیازی به ثبت نخواهند داشت. کسانی که سیستم مالی خود را به صورت قراردادی و غیر متصل به سازمان امور مالیاتی اداره می‌کنند، باید قراردادهای خود را ثبت کنند. شرکت‌ هایی که دستگاه‌ های پُز آنها متصل به سازمان امور مالیاتی است، نیازی به ثبت قراردادهای خود ندارند. بنابراین اشخاص عادی و شرکت‌ هایی که دستگاه پز آنها متصل به سازمان امور مالیاتی نیست باید قراردادهای خود را مرتباً ثبت کنند.

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی گذشته شده نیز باید انجام گیرد. بنابراین کارگران و پیمانکاران عزیز اینگونه تصور نکنند که با گذشت فصل ها نیازی به ثبت قراردادها وجود ندارد. مهلت قانونی برای ثبت نمودن تمام قراردادهای فصلی این است که باید بلافاصله پس از انعقاد قرارداد ثبت گردند. اگر بنابر هر دلیلی امکان ثبت نمودن قراردادها وجود نداشت حداکثر ظرف مدت ۴۵ روز پس از گذشت فصل باید ثبت شوند. احتمالاً این سوال برایتان ایجاد شده است و می‌ خواهید بدانید که اگر در مهلت قانونی اقدام به ثبت ننمایید چه خواهد شد؟ در صورتی که در مهلت قانونی اقدام به ثبت قرارداد ننمایید قطعاً با مشکلات مختلفی از جمله جریمه روبرو خواهید شد. بنابراین تصور نکنید که با گذشت فصل‌ ها دیگر نیازی به ثبت قراردادها ندارید؛ زیرا با مشکلات مالیاتی روبرو خواهید شد.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

معاملات فصلی و ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی با توجه به قانون مالیات‌ های مستقیم خواهد بود. ماده ۱۶۹ از ق.م.م به طور مستقیم مشخص می‌ کند که اگر معاملات فصلی ثبت نشود چه اتفاقاتی خواهد افتاد. البته این نکته را باید مد نظر داشته باشید که بررسی ماده ی اخیر باید به همراه ۶ تبصره ی آن انجام گیرد تا مشکلی ایجاد نشود. بنابراین تمام پیمانکاران و کارگران باید قراردادهای خود را به طور مستمر در سامانه امور مالیاتی ثبت كنند. جرایم مالیاتی به طور مستقیم متوجه کسانی خواهد شد که مرتکب تخلف مالیاتی شده باشند. به طور مثال زمانی که شخصی از کد مالیاتی دیگران استفاده کند، مشمول جریمه‌ های مالیاتی خواهد شد.

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی در شرکت ها مطابق با ماده ۱۶۹ توسط برخی ابزارها انجام می‌ گیرد. به طور مثال تبصره دوم از ماده ی اخیر بیان می‌ کند که سیستم مالی و حسابداری مودیان باید به صورت مکانیزه باشد. مکانیزه بودن به معنای استفاده از دستگاه‌ های پز و اتصال آنها به سامانه امور مالیاتی است. بدیهی می باشد که اگر دستگاه‌ های پز را متصل به سامانه ی امور مالیاتی ننمایید قطعاً قطع خواهند شد. نکته دیگری که در مورد بررسی ماده اخیر وجود دارد و باید آن را بدانید مربوط به تخفیف‌ های مالیاتی می‌ شود. برخی از موضوعات در تبصره‌ های این ماده توسط قانونگذار به عنوان ابزارهای تخفیف مالیاتی ذکر شده‌ اند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

سریع ترین آموزش نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی

 نکات کلیدی در ثبت قراردادهای پیمانکاری و سایر قراردادها

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی با توجه به نوع آنها انجام خواهد گرفت. بنابراین زمان ثبت قراردادهای پیمانکاری و سایر قراردادها مانند خرید و فروش با یکدیگر متفاوت هستند. به طور مثال زمانی که می‌ خواهید یک قرارداد پیمانکاری ثبت نمایید باید پس از ایجاد شدن تعهد قراردادی اقدام کنید. قراردادهای خرید و فروش باید در دفتر حسابرسی دفاتر گوناگون و شرکت‌ های تجاری با توجه به زمان امضا شدن آنها ثبت شوند. قراردادهای پیمانکاری نیز باید به طور دوطرفه ثبت گردند؛ بنابراین پیمانکار و کارگر باید به طور مستقل اقدام به ثبت نمایند. قراردادهای خرید و فروش نیاز به ثبت دو طرفه ندارند و قابلیت ثبت یک طرفه را دارند. نکته دیگری که در مورد قراردادها باید بدانید این است که درج کد مصرف کننده نهایی الزامی نیست.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

کلام آخر

نحوه ثبت قراردادها در معاملات فصلی نیاز به دانستن اطلاعات تخصصی در حوزه ی قانون مالیات‌ های مستقیم و تعهدات مالی دارد. مشاوره تخصصی حقوقی در موضوع قراردادها به شما عزیزان کمک می‌کند تا بتوانید از تخفیف‌ های مالیاتی استفاده کنید و مشمول جرایم مالیاتی نشوید.

مشاوره حقوقی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 69,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 149,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 249,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 349,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره حقوقی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 129,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 239,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 289,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 389,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

معاملات فصلی، گزارش‌های مالی و قراردادهایی است که باید در سامانه امور مالیاتی ثبت شوند. ثبت این معاملات اهمیت دارد زیرا عدم ثبت صحیح آنها می‌تواند منجر به جرایم مالیاتی، مشکلات حقوقی و عدم برخورداری از تخفیف‌های مالیاتی شود.

قراردادها باید بلافاصله پس از انعقاد در سامانه ثبت شوند. اگر به هر دلیلی امکان ثبت فوری وجود نداشت، حداکثر تا 45 روز پس از پایان فصل باید ثبت شوند. عدم ثبت در مهلت قانونی منجر به جریمه خواهد شد.

: اشخاص و شرکت‌هایی که سیستم مالی آنها به‌صورت برخط به شبکه شتاب و سازمان امور مالیاتی متصل است، یا دستگاه‌های پُز آنها متصل به سازمان امور مالیاتی است، نیازی به ثبت دستی قراردادها ندارند زیرا اطلاعات به‌صورت اتوماتیک منتقل می‌شود.

قراردادهای پیمانکاری باید به‌صورت دوطرفه ثبت شوند؛ یعنی هم پیمانکار و هم کارگر باید به‌طور مستقل اقدام به ثبت نمایند. اما قراردادهای خرید و فروش قابلیت ثبت یک‌طرفه را دارند و نیاز به ثبت دوطرفه ندارند.

ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم همراه با 6 تبصره آن، چارچوب قانونی برای ثبت معاملات فصلی را تعیین می‌کند. این ماده مشخص می‌کند که در صورت عدم ثبت معاملات چه جرایمی اعمال می‌شود، همچنین الزاماتی مانند مکانیزه بودن سیستم مالی و شرایط برخورداری از تخفیف‌های مالیاتی را تعیین می‌کند.