مجازات توهین و تهدید در محل کار چیست؟

  • 3 دقیقه

توهین و تهدید در محل کار می تواند به سادگی اعتبار و ابروی افراد را در محیط کار خدشه دار نماید و آینده شغلی آن ها را به خطر بیندازد. متاسفانه امروزه مشکلات روزمره و یا حسادت ها و رقابت های ناسالم موجب شده تا افراد زیادی در محیط کار به همکاران خود توهین نمایند و یا آن ها را تهدید کنند. اکثر این افراد نمی دانند که در قانون ایران مجازات توهین و تهدید در محل کار چیست؟ بهتر است بدانید که قانون اسلامی ایران توهین و تهدید در محل کار را جرم دانسته و مجازات مشخصی را برای آن تعریف نموده است. بنابراین اگر شخصی اثبات نماید که فرد دیگری در محیط کار به او توهین کرده و یا او را تهدید نموده، فرد مجرم شناخته می شود. برای اطلاع از شرایط توهین و تهدید در محیط های عمومی و محل کار می توانید از مشاوره حقوقی کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

تعریف توهین و تهدید در محیط کار

پیش از شناخت مجازات توهین و تهدید در محل کار نیاز است تا با تعریف توهین و تهدید در محیط کار آشنا شوید. به طور کلی قانون گذار در مواد 608 و669 مجازات اسلامی ذکر کرده که توهین و تهدید در محل کار جرم محسوب می گردد. توهین در محل کار به معنای بردن ابرو، خدشه دار کردن اعتبار و ... با استفاده از الفاظ رکیک و فحاشی است. تهدید نیز استفاده از بیان و رفتار تهدیدآمیز برای ترساندن فرد و یا وادار کردن او به انجام کاری غیرمناسب و اجباری می باشد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

مجازات‌های قانونی توهین در محل کار

در قانون اسلامی بیان شده که توهین به مسئولان و معاونان دولتی، نمایندگان مجلس و کارکنان دولتی در ارگان های مختلف جرم می باشد. همچنین توهین به کارکنان در شرکت ها و سازمان های خصوصی نیز جرم بوده و مجازات دارد. در ماده 669 اشاره شده که مجازات توهین در محل کار 45 روز الی 3 ماه حبس، 74 ضربه شلاق و همچنین جزای نقدی می باشد. با توجه به نوع و شدت جرم ممکن است رای به اجرای یکی از این مجازات ها و یا هر سه آن ها داده شود.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

مجازات‌های قانونی تهدید در محل کار

مطابق با ماده 668 و 669 نیز تهدید در محل کار جرم بوده و مجازات آن 1 ماه الی 1 سال حبس تعزیری و یا 1 الی 74      ضربه شلاق می باشد. در این نوع جرم نیز قاضی می تواند با توجه به شدت جرم میزان مجازات را تعیین نماید. نکته قابل توجه این است که اگر تهدید در محیط کار به همراه اخذ نوشته و یا سند باشد، بیشترین حد مجازات برای آن در نظر گرفته می شود.

مجازات‌های قانونی تهدید در محل کار

نقش اداره کار در رسیدگی به شکایات

در صورتی که اختلافات پیش آمده میان کارگر یا کارمند و کارفرما باشد، اداره کار می تواند با توجه به قوانین اداره کار و قرارداد تنظیم شده به این موضوع رسیدگی نماید. بنابراین رای نهایی اداره کار نیز می تواند در تعیین مجازات توهین و تهدید در محل کار نقش بسیار موثری داشته باشد. البته نباید فراموش کرد که اگر اختلاف ایجاد شده میان دو کارمند و یا یک کارمند و شخص عادی باشد، اداره کار به موضوع رسیدگی نخواهد کرد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

مسئولیت کارفرما در برابر توهین و تهدید

کارفرما وظیفه دارد نظم و قانون را در محیط کار حاکم نماید. بنابراین باید قراردادهای کاری افراد را به گونه ای تنظیم نماید که بتواند وضعیت محل کار را کنترل کند. در صورت بروز اختلاف میان کارمندان، توهین و تهدید در محیط کار و ... کارفرما نیز می تواند به موضوع رسیدگی کند. در بسیاری از مواقع قوانین و مجازات های تعیین شده توسط کارفرما اجرا می شوند و افراد برای شکایت به مراجع قضایی اقدام نمی کنند. در صورتی که کارفرما نتواند نظم را حاکم کند و از حق کارمندان خود دفاع نماید، فردی که به او توهین شده می تواند به مراجع قضایی شکایت کند.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

نحوه ثبت شکایت و جمع‌آوری مدارک

یکی از لازمه های اجرای مجازات توهین و تهدید در محل کار جمع آوری ادله و ثبت شکایت است. برای ثبت شکایت در صورتی که طرف دعوا کارفرما باشد، می توان به اداره کار مراجعه نمود. در صورتی که شخص دیگری باشد، می توان به کارفرما شکایت کرد و یا برای اجرای مجازات قانونی کشور باید از طریق دفتر خدمات قضایی اقدام نمود. پس از تنظیم شکایت و ارائه مدارک، شکواییه به دادسرا ارجاع شده و پرونده تشکیل می گردد.

نحوه ثبت شکایت و جمع‌آوری مدارک

تاثیر توهین بر قرارداد کار

توهین در محل کار می تواند یکی از بندهای قرارداد کاری باشد. در صورتی که کارفرما رعایت احترام و عدم توهین به دیگران را در مفاد قرارداد لحاظ نماید، توهین به صورت مستقیم می تواند قرارداد کار را تحت تاثیر قرار دهد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

حقوق کارگر در مواجهه با تهدید

اگر کارفرما به هر دلیلی کارگر خود را تحقیر نماید و یا به او توهین کند، کارگر به عنوان یک شهروند حق دارد از کارفرما شکایت کند. در صورتی که بتواند ادعای خود را اثبات کند، کارفرما مجازات خواهد شد. همچنین در برخی از مواقع نیز کارگر می تواند اعاده حیثیت نماید و در این رابطه نیز شکواییه تنظیم کند. 

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

مراجع قضایی صالح به رسیدگی

پرونده های مربوط به توهین و تهدید در محل کار به دادسرای عمومی ارجاع داده می شوند. دادسرا نیز پس از تشکیل پرونده آن را به شعب مربوطه ارسال می کند تا در شعبه مورد نظر به پرونده رسیدگی شود.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

تشدید مجازات در شرایط خاص

در برخی از مواقع ممکن است قاضی دادگاه بیشترین میزان مجازات توهین و تهدید در محل کار را برای مجرم در نظر بگیرد. همچنین احتمال دارد میزان مجازات را افزایش دهد. معمولا زمانی که نمایندگان مجلس، ماموران قانون، کارمندان دولت و امنیت کشور مورد توهین قرار بگیرند، بیشترین میزان مجازات در نظر گرفته می شود. همچنین زمانی که توهین با بردن ابرو، خدشه دار نمودن اعتبار و آسیب شغلی همراه باشد نیز قاضی به بالاترین مقدار مجازات توهین و تهدید در محل کار رای می دهد.

تشدید مجازات در شرایط خاص

کلام آخر

در نهایت باید گفت که مجازات توهین و تهدید در محل کار با توجه به شدت و نوع جرم متفاوت است. با این وجود افرادی که در این پرونده مجرم شناخته می شوند به 1 ماه الی 1 سال حبس، جزای نقدی و یا 74 ضربه شلاق محکوم خواهند شد. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با رسیدگی به پرونده توهین و تهدید در محیط کار می توانید از مشاوره حقوقی کمک بگیرید.

مشاوره حقوقی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 69,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 149,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 249,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 349,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره حقوقی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 129,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 239,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 289,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 389,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

طبق مواد 608 و 669 قانون مجازات اسلامی، توهین در محل کار به معنای خدشه‌دار کردن اعتبار و آبرو با استفاده از الفاظ رکیک و فحاشی است. تهدید نیز شامل استفاده از بیان و رفتار تهدیدآمیز برای ترساندن فرد یا وادار کردن او به انجام کاری غیرمناسب و اجباری می‌باشد.

برای توهین در محل کار، مجازات شامل 45 روز تا 3 ماه حبس، 74 ضربه شلاق و جزای نقدی است. برای تهدید، مجازات 1 ماه تا 1 سال حبس تعزیری و یا 1 تا 74 ضربه شلاق تعیین شده است. قاضی می‌تواند با توجه به شدت جرم، یک یا چند مورد از این مجازات‌ها را تعیین کند.

کارفرما وظیفه دارد نظم و قانون را در محیط کار حفظ کند. او باید قراردادهای کاری را طوری تنظیم کند که بتواند محیط کار را کنترل کند. در صورت بروز اختلاف، کارفرما می‌تواند به موضوع رسیدگی کند و اگر نتواند نظم را برقرار کند، کارمند می‌تواند به مراجع قضایی شکایت کند.

مجازات در موارد زیر تشدید می‌شود: 1.توهین به نمایندگان مجلس 2.توهین به ماموران قانون و کارمندان دولت 3.توهین به مسئولان امنیت کشور 4.مواردی که توهین منجر به خدشه‌دار شدن اعتبار و آسیب شغلی شود 5.زمانی که تهدید همراه با اخذ نوشته یا سند باشد

کارگر به عنوان یک شهروند حق دارد از کارفرما شکایت کند و در صورت اثبات ادعا، کارفرما مجازات خواهد شد. همچنین کارگر می‌تواند درخواست اعاده حیثیت کند. اگر اختلاف بین کارگر و کارفرما باشد، می‌تواند به اداره کار مراجعه کند و این اداره با توجه به قوانین کار و قرارداد تنظیم شده به موضوع رسیدگی خواهد کرد.