آشنایی با علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله
- 3 دقیقه
-
کودکان از هر جنسیتی می توانند علائم افسردگی را تجربه کنند، اما در سنین نوجوانی، دختران با احتمال بیشتری به این اختلال خلقی مبتلا می شوند. ابتلای زودتر دختران نوجوان، می تواند به این دلیل باشد که دختران گاهی اوقات زودتر به بلوغ عاطفی می رسند و ممکن است از نظر عاطفی حساس تر باشند. در هر صورت برای درمان یا پیشگیری از افسردگی چه در نوجوانان دختر چه پسر باید خیلی سریع به روانشناس مراجعه کرد. مشاوره روانشناسی می تواند کمک بزرگی به این افراد بکند. ما در این مقاله به بررسی علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله خواهیم پرداخت، برای آشنایی بیشتر با این علائم می توانید با ما همراه شوید.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
فهرست مطالب
- بررسی علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله
- نقش خانواده در درمان افسردگی نوجوانان
- راهکارهای درمان افسردگی توسط خانواده
- درمان افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله
- کلام آخر
بررسی علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله
اولین علائم افسردگی کناره گیری از چیزهایی است که معمولاً از آن ها لذت می برند. ممکن است متوجه تغییرات دیگری در خلق و خوی دخترتان شوید، مانند غمگینی یا تحریک پذیری. دخترانی که مبتلا به افسردگی هستند ممکن است خیلی بیشتر یا خیلی کمتر شروع به خوردن یا خوابیدن کنند. اگر متوجه شدید که هر یک از این نشانه ها مانع از زندگی روزمره دخترتان می شود و به مرور زمان از بین نمی رود، ممکن است اختلال خلقی داشته باشد.
سایر علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله عبارتند از:
۱– ساکت و منفعل بودن.
۲– کم انرژی بودن.
۳– احساس بی ارزشی یا ناامیدی نسبت به آینده یک هشدار بزرگ است.
۴– کاهش نمرات یا مشکل در تمرکز در مدرسه نیز می تواند یک علامت باشد.
اگر نوجوان شما بیش از چند مورد از این علائم افسردگی را نشان دهد و بعد از چند هفته از بین نرود، حتماً افسردگی داشته و باید درمان شود. در حالی که نمی توانید او را وادار به بهبودی کنید، کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به او انجام دهید.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
نقش خانواده در درمان افسردگی نوجوانان
اگر فکر می کنید دخترتان ممکن است افسردگی داشته باشد یا حداقل علائم افسردگی را دارد، مهم است که زودتر به او کمک کنید. با گذشت زمان، اختلالات خلقی می تواند تأثیرات منفی بر روابط دوستانه و موفقیت تحصیلی داشته باشد. گاهی اوقات علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله می تواند نشانه ای از یک چالش سلامت روانی متفاوت باشد، مانند: آسیب رساندن به خود یا مصرف مواد مخدر. یک متخصص سلامت روان می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه اتفاقی دارد می افتد.
راهکارهای درمان افسردگی توسط خانواده
خانواده می تواند تا حدی در درمان افسردگی به فرد کمک کند ولی نقش اصلی را برای درمان مشاوره روانشناسی ایفا می کند. وقتی بچه ها جوان هستند، والدین عادت دارند هر زمان که به کمک نیاز دارند، به آنجا بروند و آنها را نجات دهند. همانطور که فرزندان شما بزرگتر می شوند و مشکلات آنها پیچیده تر می شود، شما باید به نقش مکمل بیشتری تبدیل شوید و این می تواند دشوار باشد. این به ویژه در مورد نوجوانانی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند صادق است. آنها برای بهتر شدن نیاز به کمک دارند، اما ابتدا باید آن کمک را بخواهند.
بعضی از روش های کمک خانواده به درمان افسردگی نوجوانان عبارتند از:
۱– اهمیت دادن به آن ها و بروز آن:
بچه هایی که بد اخلاق هستند، می توانند خسته کننده باشند، بخصوص اگر به نظر نمی رسد که سعی در کمک به خودشان ندارند. اما مهم است که به آنها بفهمانید که احساسات آنها را جدی می گیرید. برای مثال، می توانید بگویید: «به نظر می رسد اخیراً واقعاً افسرده شده ای. آیا این درست است؟» بدون اینکه بخواهید وارد عمل شوید و مشکل را حل کنید، واضح کنید که می خواهید بفهمید چه چیزی آنها را آزار می دهد.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
۲– سؤال پرسیدن و جویای احوال آن ها شدن:
سوال بپرسید و سعی کنید قضاوت نکنید. با گوش دادن، به آنها اجازه می دهید بدانند که آنها را می شنوید و سعی می کنید بفهمید. به یاد داشته باشید، شما آنجا نیستید که آنها را "درمان" کنید. گوش دادن بدون قضاوت باعث می شود زمانی که آماده صحبت کردن هستند احساس راحتی بیشتری کنند.
۳– تشویق کردن نوجوان مؤثر ترین روش خانواده در درمان افسردگی:
افسردگی حتی انجام کوچکترین کارها را دشوارتر می کند. حتی به کارهای مثبت ساده ای که نوجوانتان انجام می دهند توجه کنید، مانند رفتن به مدرسه یا شستن ظرف ها. کار هایی را که آنها برای خود انجام می دهند مانند: انجام تکالیف، گذراندن وقت با خانواده، یا همگام شدن با دوستان و ... برجسته کنید. به یاد داشته باشید که اکنون زمان انتقاد نیست. آنها نمی خواهند این احساس را داشته باشند. اگر می توانستند انگشتانشان را بشکنند و احساس بهتری داشته باشند، این کار را می کردند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
۴– انتقاد نکردن از فرد:
سعی کنید به آنها فرصت دهید تا کارها را بدون انتقاد انجام دهند. به جای گفتن «عزیزم، واقعاً باید بلند شوی و کاری انجام دهی»، ممکن است بگویید: «می خواهم یک کار را انجام دهم. میخوای با من بیای؟ شاید بتوانیم ناهار را با هم بخوریم.»
۵– برای درمان افسردگی حق انتخاب را به نوجوان بدهید:
قرار دادن نوجوانان افسرده در درمان ممکن است دشوار باشد. اگر فرزندتان نمی خواهد برود، صبور و پایدار باشید. به آنها فضا بدهید و وقتی آماده شدند به آنها بگویید که آنجا هستید. وقتی نوجوان شما آماده است، به او اجازه دهید درمانگری را انتخاب کند که با او ارتباط برقرار کند. اطمینان حاصل کنید که هر کسی که در مورد آن تصمیم می گیرد، درمانی را انجام دهد که برای افسردگی خوب عمل کند.
درمان افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله
با مشاوره روانشناسی می توان میزان و علت بروز علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله را تشخیص داد و برای آن روش درمانی پیدا کرد. رایج ترین درمان افسردگی ، درمانی به نام درمان رفتاری شناختی (CBT) است. CBT می تواند به نوجوانان کمک کند تا الگوهای افکار منفی را بشناسند و تغییر دهند. این روش درمانی اغلب برای افسردگی بسیار موثر است. گاهی در کنار درمان، داروهای ضد افسردگی نیز تجویز می شود. درمان بین فردی (IPT)، درمان شناختی رفتاری (CBT) و رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) اغلب انتخاب های خوبی هستند. بسیاری از نوجوانان مبتلا به افسردگی نیز از دارو سود می برند.
برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.
کلام آخر
علائم افسردگی در نوجوانان دختر ۱۳ ساله به دلایل مختلفی بروز پیدا می کند، خانواده با مشاهده علائم باید نوجوان را راضی به درمان نماید. راهکارهای زیادی جهت درمان فرد افسرده و راضی کردن او برای تحت درمان قرار گرفتن در خانواده بیان کردیم ولی در نهایت باید فرد به روانشناس هم مراجعه نماید تا به صورت کامل بهبود پیدا نماید.
مشاوره روانشناسی تخصصی
زمان | قیمت | پرداخت |
---|---|---|
30 دقیقه | 140,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
60 دقیقه | 230,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
90 دقیقه | 290,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
- کارشناسی ارشد مشاوره
- مجرب و متخصص
- حل مشکلات رایج
مشاوره روانشناسی فوق تخصصی
زمان | قیمت | پرداخت |
---|---|---|
30 دقیقه | 230,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
60 دقیقه | 360,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
90 دقیقه | 480,000 تومان | دریافت مشاوره فوری |
- دکتری مشاوره
- بالاترین سطح علمی و تخصص
- حل مشکلات پیچیده و حساس
سئوالات متداول
علائم اصلی شامل کنارهگیری از فعالیتهای لذتبخش، تغییرات در خلق و خو مانند غمگینی یا تحریکپذیری، و تغییرات در الگوهای خواب و خوراک میشود. همچنین ساکت و منفعل بودن، کم انرژی بودن، احساس بیارزشی و ناامیدی نسبت به آینده، و افت تحصیلی یا مشکل در تمرکز نیز از نشانههای مهم افسردگی در این سن هستند.
دختران نوجوان به دلیل رسیدن زودتر به بلوغ عاطفی و حساسیت عاطفی بیشتر، با احتمال بالاتری به افسردگی مبتلا میشوند. روحیه لطیفتر دختران نوجوان و تغییرات هورمونی در دوران بلوغ نیز میتواند آنها را نسبت به اختلالات خلقی آسیبپذیرتر کند.
خانواده میتواند با نشان دادن اهمیت به احساسات نوجوان بدون قضاوت، پرسیدن سؤالات و گوش دادن فعال، تشویق کردن حتی برای انجام کارهای کوچک، پرهیز از انتقاد، و دادن حق انتخاب به نوجوان برای درمان، به او کمک کند. این رویکردهای حمایتی، فضایی امن برای بیان احساسات و پذیرش کمک ایجاد میکند.
درمان رفتاری شناختی (CBT) رایجترین و مؤثرترین روش درمانی است که به نوجوانان کمک میکند الگوهای فکری منفی را شناسایی و اصلاح کنند. همچنین درمان بین فردی (IPT) و رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) نیز گزینههای مناسبی هستند. در برخی موارد، داروهای ضد افسردگی نیز همراه با رواندرمانی تجویز میشوند.
تشخیص و درمان زودهنگام افسردگی از آسیبهای جدی به روابط دوستانه و عملکرد تحصیلی نوجوان جلوگیری میکند. همچنین میتواند از تبدیل شدن افسردگی به مشکلات جدیتر مانند آسیب رساندن به خود یا مصرف مواد مخدر پیشگیری کند. درمان به موقع، شانس بهبودی کامل و بازگشت به زندگی سالم را افزایش میدهد.
نظرات
تاکنون نظری وارد نشده است. شما اولین نفر باشید که نظر می دهید.