درمان تروما با روش های نوین و ایجاد آرامش در زندگی

  • 3 دقیقه

درمان تروما می‌ تواند به عنوان یک چراغ راهنما باشد، این درمان اغلب به مشکلات روانی فرد کمک می‌کند و او را از زخم‌ های گذشته و خاطرات تلخ رها می سازد. شاید فکر کنید که زمان می تواند این مشکلات را کمتر کند، اما باید بدانید که بدون درمان این مشکلات بدتر می شوند. بنابراین در این مقاله قصد داریم تا شما را با درمان تروما آشنا کنیم تا بتوانید آرامش را در زندگی تجربه نمایید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

تروما چیست؟ آیا من دچار این مشکل شده ام؟

تروما به تجربیات یا حوادثی گفته می‌ شود که می‌توانند احساس ناامنی، وحشت را برای فرد ایجاد کنند. شاید بگویید: من که حادثه‌ شدیدی را تجربه نکرده‌ ام، پس تروما ندارم! اما واقعیت این است که تروما همیشه به صورت یک سانحه بزرگ یا مشخص نمایان نمی شود.

به عنوان مثال فردی ممکن است وقتی صدای بوق اتومبیل را می شنود قلبش به تپش بیفتد. همچنین یک جدایی دردناک در حالی که هنوز به آن اتفاقات فکر می کنید و احساس شکست و بدی دارید. از دست دادن عزیزان تان که هنوز با گذشت زمان غمگین هستید و جای خالی آن فرد در قلبتان سنگینی می کند. حتی رویدادهایی که ممکن است جزئی به نظر برسند می ‌توانند عواقب جدی بر روی ذهن داشته باشند.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

بهترین روش های درمان تروما

درمان تروما فرآیندی است که باید به علائم آن نیز توجه کرد و وضعیت هر بیمار را در نظر گرفت. تروما یک اختلال روانی است که می ‌تواند بر روی جنبه ‌های مختلف زندگی فرد تاثیر بگذارد. به همین دلیل، درمان این مشکل باید جامع و شخصی‌ باشد. همچنین باورهای فرهنگی دیدگاه‌ های متفاوتی در مورد درمان تروما ارائه می ‌دهند. در ادامه، بهترین شیوه ‌های درمان تروما را مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین انواع مختلفی از روش ‌های درمانی می ‌توانند به فرد کمک نمایند تا با آسیب های عاطفی و جسمی ناشی از تروما کنار بیاید و زندگی سالم‌ تری را تجربه کند.

درمان اختلال تروما

در اینجا بهترین درمان ‌های تروما بیان شده است که عبارت اند از:

درمان شناختی-رفتاری (CBT)

 CBT یا همان درمان شناختی-رفتاری جزء موثرترین درمان های تروما می باشد. بنابراین برای افرادی‌ است که نحوه رفتارشان تحت تاثیر تروما دستخوش تغییراتی شده است نیز استفاده می شود. این درمان بر روی الگوهای فکری منفی تمرکز می کند و و الگوهای سالم‌ تر و مثبت ‌تر را جایگزین آن ها می نماید. از این رو این درمان می تواند به افرادی که دچار ترومای خاص شده اند، کمک کند و ترس ها و نگرانی های ناشی از تروما را بشناسند و آن را به رفتار مثبت تبدیل کنند. همچنین مهارت های جدیدی برای مقابله با استرس و اضطراب به دست آورند.

حساسیت ‌زدایی و بازپردازش حرکات چشم EMDR)) برای درمان تروما

این تکنیک پیشرفته و مبتکرانه برای درمان تروما مناسب است. بر اساس نظریه، چشم ‌های فرد نقش مهمی برای بازیابی اطلاعات یا خاطرات آزاردهنده ایفا می‌کنند. در این تکنیک، مراجعه‌کننده از حرکات چشم برای پردازش احساسات و خاطرات خود تحت نظارت یک درمانگر ماهر استفاده می‌کند. این تکنیک نشان داده است که خاطرات تروما را در سطوح شناختی و احساسی دوباره پردازش و اصلاح ‌می کند .همچنین احساسات منفی و بد را کاهش می ‌دهد و موجب افزایش احساس آرامش و کنترل فرد نیز می ‌شود.

روانکاوی و درمان عمیق

روانکاوی یک درمان عمیق و طولانی مدت برای درمان تروما است که ریشه های روانی فرد را بررسی می کند. این تئوری درمانی به فرد کمک می نماید تا با دلایل ایجاد این مشکل تا حدودی آشنا شود. این روش به نظر می ‌رسد برای افرادی که تروماهای قدیمی و پیچیده ‌ای دارند نیز کارساز باشد. همچنین به افراد کمک می کنند تا تجربیات پیچیده را کشف نمایند. همچنین احساسات و رفتارهای ناشی از آسیب را شناسایی و تغییر دهند. روانکاوی و درمان عمیق بر روی بهبود مسائل روابط و زندگی و الگوهای منفی کار می کند و آن ها را بهبود می بخشد.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

درمان دارو

دارو یکی از روش های درمان تروما است و بعضی از داروها در کنار داروهای دیگر به درمان افسردگی و بیخوابی ناشی از تروما کمک می نمایند. بنابراین تجویز کردن دارو به عنوان بخشی از روند درمانی است. این داروها به کاهش حالات شدید جسمی روانی کمک می کنند و در نتیجه باید اجازه داد تا فرایند درمان عمیق تر صورت گیرد. درمان دارو می تواند مشکلات افسردگی را به حداقل برساند و باعث می شود فرد احساس آرامش بیشتری داشته باشد. همچنین این داروها تسکین دهنده احساسات منفی ناشی از تروما هستند.

در صورتی که فکر می کنید که آسیب شدید روانی زندگی شما را مختل کرده است، توصیه می شود که هرچه زودتر با یک مشاور و متخصص مشورت کنید تا وضعیت شما بهبود یابد. همچنین در برخی شرایط، درمان های خانگی می تواند علائم را کنترل کند. اما اگر علائم به حدی شدید باشند که افکاری مانند خودکشی یا گیر افتادن در گذشته برای افراد ایجاد شود، باید با کارشناسان مشورت کنید.

درمان اختلالات روانی تروما

درمان تروما چقدر زمان می ‌برد؟

درمان تروما یک مقوله نسبتا زمان بر است و به عواملی همچون شدت تروما و روش درمان و حتی حمایت های اجتماعی افراد وابسته است. به طور کلی روند بهبود در برخی افراد تنها چند ماه طول می کشد، در حالی که برای برخی، چند سال زمان لازم است.

تروما در حالت کلی به دو نوع تقسیم می شود که شامل تروما کوتاه مدت و بلند مدت است. اولین مورد به حادثه ای مثل تصادف یا مرگ یکی از نزدیکان اشاره دارد، اما تروما بلند مدت شامل رویدادهای شدیدتری همچون کودک آزاری، سو استفاده های جسمی یا عاطفی است. بنابراین هرچه شدت تروما بیشتر باشد درمان سخت تر و طولانی تر می شود. بعضی از افراد با توجه به وجود خانواده و دوستان، زودتر درمان می شوند؛ چرا که این حس امنیت و درک کردن دیگران نیز می تواند به فرد در فرایند درمان نیز کمک نماید.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

نتیجه گیری

درمان تروما فرایندی تدریجی و گام به گام است و کسی نباید این مشکل را به صورت انفرادی طی کند. چنانچه بر این باور هستید که تروما هنوز هم زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است بهتر است هرچه زودتر برای درمان اقدام کنید. گاهی اوقات، یک جلسه مشاوره می تواند زندگی شما را تغییر دهد. بنابراین توجه کنید که شما فرصت دارید تا آینده خود را بسازید.

مشاوره روانشناسی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 140,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 290,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره روانشناسی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
30 دقیقه 230,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 360,000 تومان دریافت مشاوره فوری
90 دقیقه 480,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

؟ نه، شدت و نوع تروما در نیاز به درمان حرفه‌ای تعیین‌کننده است. برخی تروماهای خفیف ممکن است با حمایت خانواده و تکنیک‌های خود‌مراقبتی بهبود یابند. اما اگر علائم شدید باشند یا بر زندگی روزمره تأثیر منفی بگذارند، درمان حرفه‌ای ضروری است.

CBT بر تغییر الگوهای فکری و رفتاری تمرکز دارد، در حالی که EMDR از حرکات چشم برای پردازش مجدد خاطرات آسیب‌زا استفاده می‌کند. هر دو روش مؤثر هستند اما مکانیسم عمل متفاوتی دارند.

نه همیشه. دارودرمانی معمولاً به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی جامع‌تر و در کنار روان‌درمانی استفاده می‌شود، به‌ویژه برای کنترل علائمی مانند افسردگی، اضطراب یا اختلالات خواب همراه با تروما.

بهبودی موفق معمولاً با کاهش علائم آزاردهنده، توانایی بهتر در مدیریت احساسات، بهبود روابط اجتماعی و عملکرد روزانه، و احساس کنترل بیشتر بر زندگی مشخص می‌شود. البته باید توجه داشت که این فرآیند تدریجی است و زمان‌بر خواهد بود.