لیست کامل سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی

  • 3 دقیقه

طلاق یک مسیر قانونی برای جدایی زن و مردی است که با یکدیگر به صورت شرعی و قانونی ازدواج کرده اند. گرچه طلاق یک امر نهی شده می باشد اما گاهی تنها راه حل است. مشکلات مختلف اعم از مشکلات زناشویی، عدم تفاهم، خیانت، بیماری خاص، اعتیاد و ... از جمله دلایلی است که سبب می شود یک زوج از یکدیگر جدا شوند. زوجین برای طلاق باید گواهی عدم سازش را از دادگاه دریافت کنند. هنگام مراجعه به دادگاه قاضی از هر دوی آن ها سوالاتی می پرسد که ما قصد داریم این سوالات را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر از خدمات مشاوره حقوقی بهره مند شوید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

مهم ترین سوالاتی که قاضی در دادگاه طلاق می پرسد چیست؟

سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی حول پروسه ازدواج و دلیل طلاق می باشد. ابتدا قاضی سوالات زیر را از طرفین می پرسد. شما باید این سوالات را به صورت دقیق و به گونه ای که در سند ازدواج و شناسنامه شما ثبت شده است پاسخ دهید.

  • سال ازدواج و مدت زمان زندگی مشترک
  • تعداد فرزندا، حضانت آن ها و ...

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

چرا می خواهید طلاق بگیرید؟

 از مهم ترین سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی در رابطه با علت طلاق است. یادتان باشد که این مورد اصلی ترین و مهم ترین مورد در دادگاه است. دقت کنید که به این سوال با دقت و با دلایل محکم و با استناد به مدارک و اسناد محکمه پسند پاسخ دهید. پاسخ شما می تواند در صدور رای تاثیر بسیار بالایی داشته باشد. اگر دلایل شما واقعی و قابل قبول باشد قطعا قاضی بر اساس آن رای صادر می کند. البته این سوال بیشتر از خانم پرسیده می شود. آقا می تواند بدون هیچ دلیلی همسرش را طلاق دهد اما حق و حقوق مالی وی را باید تمام و کمال پرداخت کند. شاید خانم ها بگویند در حقشان بی انصافی شده است، ولی دلیل اینکار این است که طلاق از طرف خانم هیچگونه بار مالی برای وی ندارد، اما آقا موظف است که حقوق مالی را که بر ذمه اش است مانند: مهریه، اجرت و المثل و ... را به همسرش پرداخت کند.

چرا می خواهید طلاق بگیرید؟

ارجاع به داور قابل اطمینان

از جمله سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی در رابطه با اینکه آیا شخص معتمد از خویشاوندان را که برای داوری در دادگاه معرفی شود می شناسند؟ شاید در طلاق توافقی چون طرفین در رابطه با همه چیز به توافق رسیده اند نیازی به اینکار نباشد، اما خوب بحث اتمام یک زندگی مشترک است. گاهی قاضی ممکن است جهت منصرف کردن طرفین از طلاق داوری را برای حل و فصل اختلافات مابین انتخاب نماید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

حقوق مالی زوجه

یکی دیگر از سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی در رابطه با حقوق مالی زوجه می باشد. قطعا زوج باید پاسخگوی این سوال باشد. اینکه آیا زوج تکلیف حق و حقوق مالی زوجه مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل و ... را مشخص کرده است یا خیر. در این حالت اگر زوج این حق و حقوق را پرداخته باشد یا نحوه پرداخت آن را مشخص کرده باشد، باید اسناد و مدارک اثبات ادعایش را به قاضی معرفی کند. در صورتی که زوج از پرداخت حقوق مالی زوجه معسر است، باید با اسناد و مدارک موجود و با کمک چند شاهد معسر بودن خود را اثبات نماید تا دادگاه همه این موارد را برایش قسط بندی کند.

حقوق مالی زوجه

شرط تصنیف دارایی

از دیگر سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی در رابطه با تصنیف دارای مرد می باشد. این شرط ضمن عقد محقق می شود. اگر طرفین در عقدنامه تصنیف دارایی مرد را قید کرده باشند نصف برخی از اموال مرد در زمان طلاق به زن تعلق می گیرد. البته در طلاق توافقی بهتر است زوجین قبل از مراجعه به دادگاه نسبت به این موضوع تصمیم گیری نمایند.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

اطمینان یا عدم اطمینان از طلاق

آخرین مورد از سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی در رابطه با اطمینان یا عدم اطمینان از طلاق است. در صورتی که تصمیم شما جدی است و به صورت قطعی می خواهید از یکدیگر جدا شوید به این سوال با قاطعیت پاسخ دهید. اگر قاضی نسبت به اطمینان شما از طلاق دچار تردید شود ممکن است که تصمیم دیگری غیر از طلاق اتخاذ نماید. حواستان باشد که به گونه ای پاسخ دهید که قاضی از قطعیت تصمیم شما مطمئن شود.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

نکات مهمی که باید در زمان پاسخ به سوالات قاضی رعایت کنید

زمان پاسخ گویی به سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی محدود است. بهتر است که به سوالات قاضی با دقت و با اطمینان و بدون هیچگونه توضیح اضافه ای پاسخ دهید. نکات دیگری که باید در زمان پاسخ به سوالات قاضی رعایت کنید عبارت است از:

  • قبل از حضور هرگونه سند، مدرک یا استشهادیه ای دارید را آماده و جهت اثبات گفته های خود به قاضی تحویل دهید.
  • بهتر است قبل از حضور در دادگاه با یک وکیل خانواده مشورت کنید. در صوت لزوم از یک وکیل جهت پیگیری پرونده خویش استفاده نمایید، چرا که وکیل علاوه بر تسلط به قوانین خانواده می تواند در تسریع در رسیدگی به پرونده نیز بسیار موثر باشد.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

تعداد جلسات دادگاه خانواده

تعداد جلساتی که ممکن است به دادگاه خانواده احضار شوید کاملا بستگی به شرایط شما دارد. طلاق یکی از مهترین مسائل موجود در حقوق ایران است. به دلیل اهمیتی که موضوع ازدواج دارد بنابراین توافق طرفین نمی تواند مانع از این شود که قاضی پرونده را به تاخیر نیندازد. در صورتی که ابهامی در حرف های یکی از طرفین باشد ممکن است قاضی را مشکوک کرده و تعداد جلسات را بیشتر کند. در طلاق توافقی اگر زوجین  نسبت به همه موارد مرتبط با طلاق مانند: حضانت فرزندان و کلیه حقوق مالی خانم تصمیم گیری نموده باشند، قطعا تعداد جلسات دادگاه کمتر خواهد بود و پرونده زودتر به نتیجه خواهد رسید.

تعداد جلسات دادگاه خانواده

کلام آخر

ممکن است سوالات قاضی در دادگاه طلاق توافقی بسیار بیشتر از مواردی که ما ذکر کردیم باشد. سعی کنید به همه سوالات قاضی با دقت و صداقت پاسخ دهید. بهتر است قبل از مراجعه به دادگاه حتما از خدمات مشاوره حقوقی نیز بهره مند شوید. مشاور می تواند شما را نسبت به سوالات و پاسخ هایی که باید بدهید بهتر راهنمایی کند.

مشاوره حقوقی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 69,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 149,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 249,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 349,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره حقوقی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 129,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 239,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 289,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 389,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

مهم‌ترین سوال قاضی در دادگاه طلاق توافقی درباره علت درخواست طلاق است. این سوال اصلی‌ترین مورد در دادگاه محسوب می‌شود و پاسخ به آن باید دقیق، با دلایل محکم و در صورت امکان با استناد به مدارک و اسناد محکمه‌پسند باشد. پاسخ به این سوال می‌تواند تأثیر زیادی در صدور رأی قاضی داشته باشد. معمولاً این سوال بیشتر از زن پرسیده می‌شود، زیرا مرد می‌تواند بدون ارائه دلیل درخواست طلاق دهد، اما باید حقوق مالی همسرش را به طور کامل پرداخت کند.

قاضی در ابتدای جلسه دادگاه، سوالاتی درباره اطلاعات پایه زوجین می‌پرسد، از جمله: سال ازدواج و مدت زمان زندگی مشترک، تعداد فرزندان و توافق درباره حضانت آنها. این اطلاعات باید دقیقاً مطابق با آنچه در سند ازدواج و شناسنامه ثبت شده، پاسخ داده شود. قاضی با این سوالات می‌خواهد تصویر کلی از وضعیت زندگی مشترک زوجین به دست آورد.

قاضی از زوج می‌پرسد که آیا تکلیف حقوق مالی زوجه مانند مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و موارد مشابه مشخص شده است یا خیر. اگر زوج این حقوق را پرداخته یا نحوه پرداخت آن را مشخص کرده باشد، باید اسناد و مدارک مربوطه را به قاضی ارائه دهد. در صورتی که مرد از پرداخت این حقوق معسر باشد، باید با اسناد و مدارک موجود و با شهادت چند شاهد، معسر بودن خود را ثابت کند تا دادگاه برای او قسط‌بندی کند.

قاضی معمولاً با طرح سوالاتی مانند "آیا از تصمیم خود برای طلاق مطمئن هستید؟" یا "آیا امکان سازش و ادامه زندگی وجود دارد؟" سعی می‌کند از قطعیت تصمیم زوجین برای طلاق اطمینان حاصل کند. زوجین باید به این سوالات با قاطعیت پاسخ دهند. اگر قاضی نسبت به اطمینان زوجین از طلاق دچار تردید شود، ممکن است تصمیمی غیر از طلاق اتخاذ کند، مانند ارجاع به داور یا مشاوره خانواده.

هنگام پاسخ به سوالات قاضی باید این نکات را رعایت کرد: به سوالات با دقت و اطمینان و بدون توضیحات اضافی پاسخ دهید؛ قبل از حضور در دادگاه، تمام اسناد، مدارک یا استشهادیه‌های مورد نیاز را آماده کنید؛ بهتر است قبل از حضور در دادگاه با یک وکیل خانواده مشورت کنید؛ در صورت لزوم از وکیل برای پیگیری پرونده استفاده کنید زیرا علاوه بر تسلط به قوانین، می‌تواند در تسریع رسیدگی به پرونده نیز موثر باشد؛ و به تمام سوالات قاضی با صداقت پاسخ دهید.