مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 چیست؟

  • 3 دقیقه

آیا تهدید پیامکی جرم است؟ مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 چقدر می باشد؟ امروزه استفاده از گوشی های موبایل به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده و تقریبا می توان گفت که همه از آن استفاده می کنند. این موضوع موجب شده تا در بسیاری از مواقع پیام های تلفنی و مجازی نیز جای صحبت های تلفنی و یا حضوری را بگیرند. تهدید پیامکی یکی از رایج ترین مشکلات ناشی از گسترش پیامک ها می باشد که ممکن است توسط افراد مختلف انجام شود. نکته قابل توجه این است که هر نوع پیامکی که با هدف تهدید، آسیب روحی و یا ترساندن همراه باشد، با عنوان تهدید شناخته می شود و جرم است. برای اطلاع دقیق از مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 می توانید از مشاوره حقوقی کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

فهرست مطالب

تعریف جرم تهدید پیامکی

تهدید زمانی اتفاق می افتد که کسی فرد دیگری را بترساند و یا بخواهد با سوءاستفاده از رازهای شخصی، او را وادار کند تا کاری را به اجبار انجام دهد. به طور کلی تهدید عملی ناپسند و غیرقانونی بوده که جرم محسوب شده و با مجازات همراه است. به طور کلی تهدید دارای انواع حیثیتی و نفسانی می باشد که تهدید پیامکی در دسته تهدیدهای نفسانی قرار دارد.

تعریف جرم تهدید پیامکی

تهدید پیامکی ممکن است به دلایل مختلفی مانند مشکلات مالی، اختلافات خانوادگی، اختلافات کاری، ناهنجاری های اجتماعی و ... انجام شود. تهدیدهای پیامکی معمولا با الفاظی که منجر به ترس و وحشت می شوند همراه است و تنها برای رفع عصبانیت ارسال می گردند. فرستندگان این پیامک ها نمی دانند که گیرندگان پیام ها می توانند به راحتی از آن ها شکایت کنند.

مثال: تصور کنید زن و شوهری که در آستانه طلاق هستند و در رابطه با پرداخت مهریه دچار اختلاف شده اند. مرد به صورت پیامکی همسر خود را تهدید می نماید که اگر از حق و حقوق خود گذشت نکند، دیگر اجازه نمی دهد فرزندانش را ببیند. همچنین ممکن است در پیامک او را بترساند که اگر از طلاق منصرف نشود، او را رها نمی کند و اجازه نمی دهد راحت زندگی کند. شاید مرد هرگز نخواهد این تهدیدها را عملی کند، اما زن می تواند از او شکایت نماید.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

مجازات تهدید پیامکی در قوانین 1403

در قانون مجازات اسلامی مواد 668 و 669 بیان شده که مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 اگر شخصی با استفاده از پیامک فرد دیگری را تهدید نماید، مجازات او 2 ماه تا 2 سال حبس و 74 ضربه شلاق خواهد بود. نوع تهدید و شدت آن می تواند در تعیین میزان مجازات تهدید پیامکی تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. نکته قابل توجه در رابطه با تهدید پیامکی این است که این جرم قابل گذشت بوده و در صورت رضایت شاکی هیچگونه مجازاتی نخواهد داشت.

مجازات تهدید پیامکی در قوانین 1403

ادله لازم برای اثبات جرم تهدید پیامکی

یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 باید بدانید، ارائه ادله معتبر و محکمه پسند برای تایید جرم و صدور حکم است. به طور کلی برای اثبات جرم روش های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آن ها شهادت، اقرار و علم قاضی هستند. برای اثبات جرم تهدید پیامکی نیز می توان از این روش ها استفاده نمود. در صورتی که مجرم به جرم خود اقرار نکند و یا شاهدی برای اثبات جرم وجود نداشته باشد، باید مدارک محکمه پسند ارائه کرد.

از جمله مدارک مورد تایید دادگاه برای صدور حکم مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 می توان به پیامک های ارسال شده توسط مجرم و یا اسکرین شات پیامک ها در صورت حذف آن ها اشاره داشت. همچنین در برخی از مواقع این پیامک ها در فضاهای مجازی ارسال می شوند. در این صورت نیز می توان متن پیام و یا اسکرین شات آن ها را ارائه داد. در صورت حذف کامل پیامک ها نیز می توان از طریق مخابرات و استعلام خط نیز پیامک ها را بازیابی نمود.

برای دریافت مشاوره فوری، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

مراحل ثبت شکایت از تهدید و توهین پیامکی

برای شکایت کردن از تهدید پیامکی باید فرد تهدید شونده با ارائه مدارک لازم به مراجع قضایی، شکایت خود را ثبت نماید. به طور کلی مراحل تنظیم شکایت از این نوع تهدید به شرح زیر می باشد.

  • در ابتدا فرد شاکی باید به دفتر خدمات قضایی رفته و شکایت خود را ثبت نماید.
  • سپس شکواییه تنظیم شده به دادسرای مربوطه ارجاع می شود.
  • پس از آن که پرونده به شعبه مورد نظر فرستاده، پیامک آن برای شاکی ارسال می گردد.
  • در این مرحله شاکی باید مدارک و ادله لازم را به دادگاه ارائه نماید.
  • پس از بررسی پرونده و مدارک، قاضی متهم را شناسایی کرده و او را به دادگاه احضار می کند.
  • در ادامه تحقیقات اولیه انجام می گردد و صحبت ها و دفاعیات هر دو طرف مورد بررسی قرار می گیرند.
  • زمانی که تحقیقات دادگاه کامل شود، یک جلسه دیگر تشکیل شده و زمان آن به واسطه سامانه ثنا به طرفین پرونده اعلام می گردد.
  • در مرحله بعدی تمامی اسناد و مدارک بررسی می شوند و رای نهایی صادر می گردد.
  • در برخی از مواقع ممکن است نیاز به جلسه تجدید نظر باشد. در این صورت پس از ختم جلسه تجدید نظر حکم نهایی اعلام می شود.

مراحل ثبت شکایت از تهدید پیامکی

کلام آخر

به طور کلی باید گفت که در قانون مجازات اسلامی تهدید به عنوان یک جرم شناخته می شود. با توجه به این موضوع برای هرگونه تهدید نیز مجازات تعیین شده است. تهدید پیامکی نیز یکی از انواع رایج تهدید بوده که بسیاری از مجرمان آن را جدی نمی گیرند. متاسفانه اکثر مجرمانی که مرتکب جرم تهدید پیامکی می شوند، نمی دانند که این کار جرم بوده و برای آن مجازات تعریف شده است.

درخواست مشاوره از طریق واتساپ

در قانون کشور مجازات تهدید پیامکی قوانین 1403 2 ماه تا 2 سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق می باشد. نوع پیامک تهدید و شدت آن نیز در تعیین مدت زمان دقیق حبس نقش بسیار موثری دارد. نکته قابل توجه این است که ارائه پیامک های تهدیدآمیز به تنهایی نمی تواند ثابت کند که متهم جرم انجام داده و باید مجازات شود. با این وجود علم قاضی در اینگونه مواقع می تواند به شاکی کمک کند تا به حق خود برسد و جرم را اثبات نماید. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با نحوه تنظیم شکایت و ارائه مدارک محکمه پسند برای اثبات جرم تهدید پیامکی می توانید از مشاوره حقوقی کمک بگیرید.

مشاوره حقوقی تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 69,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 149,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 249,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 349,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • کارشناسی ارشد مشاوره
  • مجرب و متخصص
  • حل مشکلات رایج

مشاوره حقوقی فوق تخصصی

زمان قیمت پرداخت
5 دقیقه 99,000 تومان دریافت مشاوره فوری
10 دقیقه 129,000 تومان دریافت مشاوره فوری
15 دقیقه 179,000 تومان دریافت مشاوره فوری
20 دقیقه 239,000 تومان دریافت مشاوره فوری
30 دقیقه 289,000 تومان دریافت مشاوره فوری
60 دقیقه 389,000 تومان دریافت مشاوره فوری
  • دکتری مشاوره
  • بالاترین سطح علمی و تخصص
  • حل مشکلات پیچیده و حساس

سئوالات متداول

تهدید پیامکی شامل هر نوع پیامکی است که با هدف ترساندن، آسیب روحی یا اجبار فرد به انجام کاری از طریق سوءاستفاده از رازهای شخصی ارسال شود. این نوع تهدید در دسته تهدیدهای نفسانی قرار می‌گیرد و می‌تواند به دلایل مختلفی مانند مشکلات مالی، اختلافات خانوادگی، کاری یا ناهنجاری‌های اجتماعی انجام شود.

طبق مواد 668 و 669 قانون مجازات اسلامی، مجازات تهدید پیامکی شامل 2 ماه تا 2 سال حبس و 74 ضربه شلاق است. شدت مجازات به نوع تهدید و شدت آن بستگی دارد. نکته مهم این است که این جرم قابل گذشت است و در صورت رضایت شاکی، مجازاتی اعمال نخواهد شد.

برای اثبات جرم تهدید پیامکی می‌توان از این مدارک استفاده کرد: 1.پیامک‌های ارسال شده توسط مجرم 2.اسکرین‌شات از پیامک‌ها در صورت حذف 3.متن پیام یا اسکرین‌شات از پیام‌های ارسالی در فضای مجازی 4.استعلام از مخابرات برای بازیابی پیامک‌های حذف شده همچنین شهادت شهود، اقرار متهم و علم قاضی نیز می‌تواند در اثبات جرم مؤثر باشد.

مراحل شکایت به ترتیب عبارتند از: 1.مراجعه به دفتر خدمات قضایی و ثبت شکایت 2.ارجاع شکواییه به دادسرای مربوطه 3.ارائه مدارک و ادله به دادگاه 4.احضار متهم و انجام تحقیقات اولیه 5.تشکیل جلسه دادگاه و بررسی اسناد 6.صدور رای نهایی در صورت نیاز، امکان درخواست تجدیدنظر نیز وجود دارد.

خیر، شدت مجازات به نوع و شدت تهدید بستگی دارد. قاضی با توجه به محتوای پیامک‌های تهدیدآمیز، سابقه متهم، شرایط وقوع جرم و تأثیر آن بر قربانی، میزان مجازات را در محدوده 2 ماه تا 2 سال حبس تعیین می‌کند. همچنین علم قاضی در تعیین شدت مجازات نقش مهمی دارد.